Ruskean herkkusienen maku on aromikas ja hennon pähkinäinen. Ruskean herkkusienen kuiva-ainepitoisuus on valkoista herkkusientä suurempi, joten ne menettävät vähemmän painostaan ruoanlaiton yhteydessä. Niiden rakenne on kiinteämpi ja napakampi, joten niitä on helpompi paloitella. Rakenteensa vuoksi ne säilyvät valkoista herkkusientä pidempään. Muodoltaan ruskea herkkusieni on pyöreä tai hieman kupera.
Ruskean herkkusienen herkullinen maku ja lihaisa rakenne tekevät niistä erinomaisen lisän monipuoliseen ruoanlaittoon. Suussa sulavan maun salaisuutena on umami, mikä tuo syvyyttä ja täyteläisyyttä erilaisiin ruokiin. Herkkusienten umami-maku toimii ruoan luonnollisena aromivahventeena.
Ruskeita herkkusieniä voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa. Ne tuovat upealla värillään ja maullaan miellyttävää vaihtelua perinteisiin sienisalaatteihin tai vaikkapa munakkaisiin. Ruskeat herkkusienet toimivat erinomaisesti yhdistettynä erilaisiin pähkinöihin, siemeniin sekä liharuokiin, kuten kanaan, ankkaan ja kalkkunaan. Niiden makua täydentävät hienosti myös kuohukerma ja erilaiset viinit.
Säilytä ruskeat herkkusienet viileässä, noin +2–+6 asteen lämpötilassa. On tärkeää olla jättämättä herkkusieniä huoneenlämpöön liian pitkäksi aikaa, jotta ne säilyvät tuoreina ja laadukkaina mahdollisimman pitkään.
Herkkusienet säilyvät parhaiten omissa pakkausrasioissaan, mikä suojaa kolhuilta ja suurilta ilmavirtauksilta. Niitä voi myös säilyttää paperipussissa, joka estää liiallista haihtumista.
Ennen käyttöä herkkusieniä ei tarvitse huuhdella vedellä. Käsitellessäsi ruskeita herkkusieniä, puhdista ne kevyesti talouspaperilla tai sieniharjalla. Vältä voimakasta hankaamista tai käsittelyä.
Ruskean herkkusienen hennon pähkinäinen maku ja lihaisa rakenne tekevät siitä vertaansa vailla olevan valinnan monipuoliseen ruoanlaittoon. Ruskea herkkusieni ihastuttaa jokaisella suupalalla.
voi, ruskistettu voi | soijakastike | pähkinät ja siemenet - lähtökohtaisesti kaikki, erityisesti hasselpähkinä ja seesaminsiemenet | timjami, valkosipuli, laakerinlehti, persilja, rakuuna, kirveli ja ruohosipuli | peruna ja bataatti | kotimainen tofu | kesäkurpitsa | palsternakka ja juuriselleri | hauki, kuha ja siika | ankka, kalkkuna, kana | parmesaani, emmental-juustot | etikat | punaviini, valkoviini ja kuohuviinit sampanjoita myöten.
Pakkausrasiat ovat rPET-materiaalia. Uusiomuovin valmistuksessa hyödynnetään mm. kierrätettyjä muovipulloja. Pakkauksen voit kierrättää uudelleen laittamalla sen muovinkierrätykseen, jolloin materiaali pääsee jatkamaan uudelleen kestävää kiertokulkua.