Laatu

Parhaan mahdollisen laadun takaamiseksi sienet poimitaan käsin suoraan rasioihin tai laatikoihin, joissa ne saapuvat ruokakauppoihin.

Laadunhallintajärjestelmämme on luotu ja dokumentoitu vastaamaan IP Kasvikset sertifioinnin asettamia vaatimuksia. IP Kasvikset on pohjoismaisiin oloihin sopeutettu akreditoitu sertifiointijärjestelmä, joka keskittyy tuoteturvallisuuden varmentamiseen. Kansainvälisen tarjonnan rinnalla kotimaisen puutarhatuotannon menestystekijät taataan laatutyöllä. Kun toiminnan arvioi ulkopuolinen ja puolueeton taho, pystytään laatu myös todentamaan. Laatujärjestelmän auditoinnit suoritetaan sertifiointilaitos SMAK:n toimesta. Sertifiointijärjestelmän omistaa ruotsalainen Sigill Kvalitetssystem Ab (SKAB). Toiminnan sertifioinnilla osoitetaan sitoutumista tuotteiden laadulliseen kehittämiseen asiakkaiden parhaaksi. Näin varmistetaan, että asiakas saa hyvien tuotantomenetelmien mukaisesti kasvatettuja, laadukkaita ja turvallisia tuotteita.

Elintarvikevalvonnan tulokset kerrotaan Oiva-raportissa, jossa hymynaama-symboleilla kuvataan yrityksen elintarvikevalvonnan tuloksia. Mitä leveämpi hymy, sitä paremmin elintarviketurvallisuusasiat ovat.
Tutustu Mykoran Oiva-raporttiin ›

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki. Se kertoo suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä. Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkki.

Suomalainen Rinki-merkki viestii siitä, että yritys kantaa tuottajavastuunsa pakkauksistaan. Merkin käyttöoikeus on yrityksillä, jotka ovat tehneet Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n hallinnoiman sopimuksen tuottajayhteisöjen kanssa pakkausten tuottajavastuun hoitamisesta. Kun näet merkin esimerkiksi verkkosivuilla tai mainoksessa, tiedät, että yritys kantaa tuottajavastuunsa pakkauksistaan.

Sydänmerkki on elintarvikepakkauksista ja ravintoloista löytyvä merkki, joka osoittaa, että kyseinen tuote tai ruoka-annos on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Se on kehitetty helpottamaan ja nopeuttamaan arkeasi. Sinun ei tarvitse lukea tuoteselosteita ja ravintosisältöjä. Riittää kun valitset tuotteita tai annoksia, joissa on Sydänmerkki.