Vastuullista lähiruokaa

Parhaan mahdollisen laadun takaamiseksi sienet poimitaan käsin suoraan rasioihin tai laatikoihin, joissa ne saapuvat ruokakauppoihin.

Vastuullinen ruoantuottaja

Me ruoantuottajana haluamme kasvattaa suomalaisille vastuullisesti suomalaisia tuotteita ja tarjota inspiraatiota terveelliseen ruokailuun. Toimintamme alkoi jo yli 30 vuotta sitten. Viljelyn edellytykset ovat nojautuneet alusta asti vahvasti kiertotalouteen. Pidämme tärkeänä, että yritystoiminta on kilpailukykyinen ja kannattavaa toimintaa, joka ottaa viljelyssä huomioon kiertotalouden, ympäristöystävällisen energiakäytön ja tehokkaan viljelymuodon.

Mykora Oy on suomalainen perheyritys, jonka toiminta alkoi vuonna 1990. Olemme pohjoismaiden johtava valkoisten herkkusienien tuottaja ja tällä hetkellä suurin herkkusienien tuottaja Suomessa. Mykora Oy tuottaa valkoisia ja ruskeita herkkusieniä sekä portobelloja. Työntekijöitä meillä on noin 75 henkilöä. Toimintamme on ulkopuolisesti auditoitu oman alamme tuoteturvallisuus sertifikaatilla IP Kasvikset ja Ruokatiedon Hyvää Suomesta-merkillä, joka kertoo suomalaisesta alkuperästä.

Arvomaailmamme perustuu puhtaisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin ja siihen että kuluttaja voi aina luottaa tuotteeseen. Suurin osa raaka-aineista, kuten oljet ja pakkausmateriaalit tulevat kotimaisilta toimittajilta. Henkilökunta pitää huolen siitä, että kasvuolosuhteet ovat optimaaliset, viljely-ympäristö pysyy puhtaana ja pakattavat tuotteet päätyvät pakkauksiin turvallisesti.

Tuoteturvallisuus

Me tiedämme mistä kasvatuksessa käytettävät raaka-aineet ovat peräisin. Teemme itse herkkusienien kasvualustan sopimusviljelijöiden oljista. Tämä on maailman mittakaavassa melko harvinaista, mutta erittäin tärkeä osa tuoteturvallisuutta.

🌿 oljet tulevat suomalaisilta pelloilta

🌿 broilerinlanta tulee suomalaisilta tiloilta

🌿 vesi on puhdasta suomalaista vettä

Meillä herkkusienet poimitaan käsin. Herkkusienien lakkiosa on herkkä kolhuille. Poimijoidemme osaavat otteet takaavat, että sienet saavat hellävaraisen kohtelun.

🌿 satoa kerätään päivittäin

🌿 lajittelu eri kokoluokkiin tapahtuu poiminnan yhteydessä

🌿 sienet laitetaan myyntirasioihin jo kasvatushuoneissa

Terveellisen ruoan puolesta

Seuraamme suomalaisen ruokakulttuurin muutoksia ja vastuullisena ruoantuottajana kasvatamme suomalaisille kasvisperäisiä tuotteita ja opastamme niiden käytössä. Reseptien ja vinkkivideoiden tavoitteena on saada ihmiset käyttämään arkiruokailussa enemmän herkkusieniä, jotka ovat perusaineksia jokaisen ruokalautasella. Champ haluaa tuoda inspiraatiota sekä hyvää fiilistä suomalaisten ruoanlaittoon. Ja mikä tärkeintä: aineksia terveellisempään, tuoreempaan ja maistuvampaan ruokaan.

Ravitsemuksellinen epätasa-arvo on merkittävä yhteiskunnallinen haaste. Olemme mukana tukemassa Vennerin toimintaa. Vennerin perusajatukseen on, että ravitseva ruoka ja taidot tehdä sitä kuuluvat kaikille! Venner auttaa suomalaista vähävaraista lapsiperhettä ravitsevan ruoan avulla. Vennerin ruoka-apukassi tarjoaa käytännönläheistä apua ja inspiraatiota parempaan, ja mahdollistaa jokaiselle helpon tavan osoittaa empatiaa kanssaihmisiä kohtaan. Ruoka-apukassista löytyvät Champ herkkusienirasia.

Sirkkalehtimerkki on ainoa merkki, joka takaa tuotteen kotimaisuuden. Kun haluat ostaa Suomessa viljeltyjä puutarhatuotteita, sirkkalehtimerkki on luotettavin tunnus. Myös tuotteiden laatu on korkea: sirkkalehtimerkkiä saa käyttää vain ekstra- tai ykkösluokan tuotteissa. Tunnusta tuotteissaan käyttävät viljelijät ja pakkaamot ovat tehneet sirkkalehtimerkin käyttöoikeudesta sopimuksen Kotimaiset Kasvikset ry:n kanssa. Sopimuksessa viljelijät ja pakkaamot sitoutuvat noudattamaan Laatutarha-ohjeistoa, jossa kiinnitetään erityisesti huomiota tuotannon ympäristövaikutuksiin, henkilöstön hyvinvointiin ja tuotteiden turvallisuuteen.

Puhtaasti kotimainen logo

IP Kasvikset on pohjoismaisiin oloihin sopeutettu akreditoitu sertifiointijärjestelmä, joka keskittyy tuoteturvallisuuden varmentamiseen. Kansainvälisen tarjonnan rinnalla kotimaisen puutarhatuotannon menestystekijät taataan laatutyöllä. Kun toiminnan arvioi ulkopuolinen ja puolueeton taho, pystytään laatu myös todentamaan. Laatujärjestelmän auditoinnit suoritetaan sertifiointilaitos SMAK:n toimesta. Sertifiointijärjestelmän omistaa ruotsalainen Sigill Kvalitetssystem Ab (SKAB). Toiminnan sertifioinnilla osoitetaan sitoutumista tuotteiden laadulliseen kehittämiseen asiakkaiden parhaaksi. Näin varmistetaan, että asiakas saa hyvien tuotantomenetelmien mukaisesti kasvatettuja, laadukkaita ja turvallisia tuotteita.

IP Kasvikset sertifioinnin leima

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisten pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki. Se kertoo suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä. Koska valmistajan tai tuotteen suomalainen nimi tai kotoisat maisemat pakkauksessa eivät aina kerro totuutta siitä, onko ruokatuote varmasti suomalainen, kannattaa pakkauksesta tarkistaa Hyvää Suomesta -merkki.

Hyvää Suomesta joutsenmerkki

Elintarvikevalvonnan tulokset kerrotaan Oiva-raportissa, jossa hymynaama-symboleilla kuvataan yrityksen elintarvikevalvonnan tuloksia. Mitä leveämpi hymy, sitä paremmin elintarviketurvallisuusasiat ovat.

Tutustu Mykoran Oiva-raporttiin ›

Oiva logo

Suomalainen Rinki-merkki viestii siitä, että yritys kantaa tuottajavastuunsa pakkauksistaan. Merkin käyttöoikeus on yrityksillä, jotka ovat tehneet Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n hallinnoiman sopimuksen tuottajayhteisöjen kanssa pakkausten tuottajavastuun hoitamisesta. Kun näet merkin esimerkiksi verkkosivuilla tai mainoksessa, tiedät, että yritys kantaa tuottajavastuunsa pakkauksistaan.

Suomalainen Rinki-merkki

Sydänmerkki on elintarvikepakkauksista ja ravintoloista löytyvä merkki, joka osoittaa, että kyseinen tuote tai ruoka-annos on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Se on kehitetty helpottamaan ja nopeuttamaan arkeasi. Sinun ei tarvitse lukea tuoteselosteita ja ravintosisältöjä. Riittää kun valitset tuotteita tai annoksia, joissa on Sydänmerkki.

Parempi valinta Sydänmerkki logo

Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit