Usein kysyttyä

Mitä eroa on valkoisella ja ruskealla herkkusienellä?

Ruskeissa herkkusienissä on suurempi kuiva-ainepitoisuus, joten ne menettävät vähemmän painostaan ruoanlaitossa. Ruskeat herkkusienet ovat kiinteempiä ja pysyvät paistettaessa paremmin koossa kuin valkoinen herkkusieni.

Pitääkö herkkusienet pestä?

Suomalaisia viljeltyjä herkkusieniä ei tarvitse pestä. Sieniä voi käyttää vaikka sellaisenaan leivän päällä ilman esikäsittelyä. Pienet mullan palat voi pyyhkäistä pois talouspaperilla tai pullasudilla. Kuumentamista suositellaan siitakkeiden kohdalla.

Voiko herkkusieniä käyttää, jos lakkiosa on auennut ja heltat näkyvät?

Vanhetessaan herkkusienen heltat aukeavat ja niiden väri tummuu, mutta sienet ovat tällöin maukkaimmillaan.

Miten herkkusienet poimitaan?

Champ herkkusienet poimitaan käsin suoraan kuluttajapakkauksiin. Poimijat valitsevat vain parhaat yksilöt, jotta laatu pysyy tasaisena ympäri vuoden.

Miten kauan sieniä on viljelty?

Luonnonsieniä on käytetty ruoaksi ihmiskunnan alkuajoista lähtien. Ruokasienten viljelyn arvioidaan alkaneen Kiinassa 600-luvulla, Suomessa herkkusienien viljely on aloitettu 1990-luvun alussa

Mitä herkkusienien käytetylle kasvualustalle tapahtuu?

Kasvualustasta saadaan kolme satoa, jonka jälkeen kasvualusta menee maanparannusaineeksi takaisin pellolle.

Mistä Champ-sienet on tehty?

Champ-sienet ovat 100%:sti Suomessa viljeltyjä kotimaisin raaka-ainein. Kasvualustassa käytetään lähialueiden peltojen rukiin ja vehnän olkia, suomalaista broilerin lantaa, kipsiä ja vettä.

Miten herkkusienet säilyvät parhaiten kotikeittiössä?

Herkkusienet tulisi säilöä +2 - +6 asteen lämpötilassa. Sienet säilyvät parhaiten omissa pakkausrasioissaan, mikä suojaa kolhuilta ja suurilta ilmavirtauksilta. Sienet kuivuvat nopeasti liian lämpimässä ja vetoisessa paikassa.

Mitkä yrtit sopivat herkkusienien maustamiseen?

Sieniruokia täydentämään sopivat erinomaisesti persilja, kirveli, rakuunaa, rosmariini, timjami, meirami ja oregano. Sopivasti hapokkuutta sieniruoalle antavat sitruunamehu, viini tai viinietikka.

Sopivatko herkkusienet vegaaneille?

Herkkusienet sopivat hyvin vegaaniseen ruokavalioon, varsinkin suuret portobellot ovat erittäin täyttäviä.

Mikä on umami?

Umami on yksi ihmisen aistimista perusmauista makean, happaman, karvaan ja suolaisen lisäksi. Yleisesti umamin kuvaillaan tuovan ruoalle hyvän maun ja japaninkielinen termi viittaakin ruokahalua herättävään makuun. Keinotekoisesti umamin makua lisätään ruokiin natriumglutamaattina, mutta luonnollisia umamin lähteitä ovat muun muassa tomaatit, soijakastike, punainen liha ja erilaiset sienet.

Champin kasvatetut sienet ovat varsinaisia umami-pommeja. Kasvatetuissa sienissä on vähemmän kosteutta kuin metsäsienissä, joten niiden voimakas umamin maku nousee paremmin esille. Sienten umamipitoisuus ei myöskään kärsi kuumentamisesta, päinvastoin kypsentäessä ja nesteen haihtuessa sienten umamipitoisuus eli herkullinen maku vain korostuu.