• Tai suodata kategorian mukaan

Ranskalainen minisienipiirakka

Klassinen quiche sisältää tyypillisesti pekonia, kananmunaa ja kermaa. Saat tehtyä siitä päivitetyn version lisäämällä pekonin sijasta ilmakuivattua kinkkua ja herkkusieniä. Nämä kauniit pikkupiirakat kruunaa vesikrassi.

30 min
6

Ainekset

6 annosta
1 levy voitaikinaa
100 g Champ herkkusieniä
100 g ilmakuivattua kinkkua
1 rkl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria, vesikrassia

Valmistusohjeet

30 min
  1. Kauli voitaikinalevy ohuemmaksi ja leikkaa siitä muffinimuotin kokoisia pyöreitä levyjä.
  2. Vuoraa muffinimuotit voitaikinalla ja laita jääkaappiin hetkeksi lepäämään.
  3. Pilko herkkusienet sekä ilmakuivattu kinkku pieneksi ja paista hetki öljyssä pannulla.
  4. Sekoita kananmunat, kerma ja juustoraaste keskenään kerma-munaseokseksi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  5. Täytä vuoratut muffinimuotit paistetulla kinkulla ja sienillä, kaada kerma-munaseos päälle ja koristele vesikrassin lehdillä.
  6. Paista sienipiirakoita 225 asteessa noin 20-25 minuuttia
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä