Champ>Tuotteet>Portobello

Portobello

Alakuva_vaihtoehtoinen,-portobello_web

Portobellosienen ominaispiirteet

Pähkinänruskea portobello on suurin kasvattamamme herkkusieni, jonka halkaisija voi olla yli kymmenen senttiä. Portobellolla on lihamainen rakenne ja pidemmän kasvuaikansa vuoksi se on maultaan hieman voimakkaampi ja aromikkaampi kuin perinteinen valkoinen tai ruskea herkkusieni. Portobellon suurempi koko ja intensiivisempi maku tekevät siitä monipuolisen raaka-aineen ruoanlaitossa.

Portobellosienien käyttö

Jos etsit herkkusienille voimakkaampaa makua, portobellosienet ovat herkullinen valinta. Niiden upea koko ja lihaisa rakenne tekevät niistä erinomaisen lisän erilaisiin ruokiin, kuten hampurilaisiin, pizzoihin tai keittoihin. Erityisesti grillattuina tai paistettuina niiden maku pääsee parhaiten esiin.

Portobelloa voi nauttia kypsennettynä pääruokana, lisukkeena tai gratinoituna. Sienten suuri kuitupitoisuus tekee niistä myös loistavan vaihtoehdon lihan korvikkeeksi ja ne sopivat mainiosti myös vähäkaloriseen ruokavalioon. Kuidun ansiosta ne edistävät kylläisyyden tunnetta ja ovat terveellinen valinta.

portobello
portobello

Portobellosienien säilytys ja käsittely

Säilytä portobellot viileässä, noin +2–+6 asteen lämpötilassa. On tärkeää olla jättämättä herkkusieniä huoneenlämpöön liian pitkäksi aikaa, jotta ne säilyvät tuoreina ja laadukkaina mahdollisimman pitkään.

Portobellot säilyvät parhaiten omissa pakkausrasioissaan, mikä suojaa kolhuilta ja suurilta ilmavirtauksilta. Niitä voi myös säilyttää paperipussissa, joka estää liiallista haihtumista.

Ennen käyttöä herkkusieniä ei tarvitse huuhdella vedellä. Käsitellessäsi portobelloja, puhdista ne kevyesti talouspaperilla tai sieniharjalla. Vältä voimakasta hankaamista tai käsittelyä.

Tämä suomalainen kaunokainen vie koollaan ja maullaan voiton monesta metsäsienestä. Lihaisa ja mehevä portobello on maultaan täysin omaa luokkaansa. Saatavana irtona sekä 250 gramman rasiassa.

Löydä uusia käyttövinkkejä makuparien avulla.

voi, ruskistettu voi | soijakastike | pähkinät ja siemenet - lähtökohtaisesti kaikki, erityisesti hasselpähkinä ja seesaminsiemenet | timjami, valkosipuli, laakerinlehti, persilja, rakuuna, kirveli ja ruohosipuli | peruna ja bataatti | kotimainen tofu | kesäkurpitsa | palsternakka ja juuriselleri | hauki, kuha ja siika | ankka, kalkkuna, kana | parmesaani, emmental-juustot | etikat | punaviini, valkoviini ja kuohuviinit sampanjoita myöten.

Pakkausten
kierrätys

Pakkausrasiat ovat rPET-materiaalia. Uusiomuovin valmistuksessa hyödynnetään mm. kierrätettyjä muovipulloja. Pakkauksen voit kierrättää uudelleen laittamalla sen muovinkierrätykseen, jolloin materiaali pääsee jatkamaan uudelleen kestävää kiertokulkua.

SUOMEN SUURIN SIENIRESEPTISIVUSTO