Valkoinen herkkusieni on yksi yleisimmistä ja tunnetuimmista herkkusienilajikkeista, joka tunnetaan miedosta maustaan. Herkkusienen rakenne on mehevä sekä tiivis ja se säilyttää hyvin muotonsa kypsennyksen aikana.
Tunnusomaista valkoiselle herkkusienelle on sen pyöreä tai pallomainen muoto. Sen lakki voi olla halkaisijaltaan muutamasta sentistä useisiin senttimetreihin. Herkkusienen lakkiosa aukeaa vanhetessa ja heltat tummenevat, tällöin myös sienen maku muuttuu voimakkaammaksi.
Valkoisen herkkusienen maku on mieto ja neutraali. Suutuntumaltaan miellyttävä herkkusieni tarjoaa mukavan mehevän ja pehmeän koostumuksen. Niiden hienostunut rakenne tekee niistä monipuolisen raaka-aineen erilaisiin ruokalajeihin.
Valkoinen herkkusieni soveltuu hyvin paistettavaksi, grillattavaksi, hauduttamiseen, keittoihin, kastikkeisiin ja salaatteihin. Herkkusienet korostavat ihastuttavasti muiden ruokien makuja.
Herkullisen umami-makunsa vuoksi valkoinen herkkusieni rikastuttaa minkä tahansa ruoan kokonaisaromia. Tämä tekee niistä kätevän ja monipuolisen valinnan jokaiselle kotikokille, joka haluaa lisätä ruokiinsa herkullista makua ja rakennetta.
Säilytä valkoiset herkkusienet viileässä, noin +2–+6 asteen lämpötilassa. On tärkeää olla jättämättä herkkusieniä huoneenlämpöön liian pitkäksi aikaa, jotta ne säilyvät tuoreina ja laadukkaina mahdollisimman pitkään.
Herkkusienet säilyvät parhaiten omissa pakkausrasioissaan, mikä suojaa kolhuilta ja suurilta ilmavirtauksilta. Niitä voi myös säilyttää paperipussissa, joka estää liiallista haihtumista.
Ennen käyttöä herkkusieniä ei tarvitse huuhdella vedellä. Käsitellessäsi valkoisia herkkusieniä, puhdista ne kevyesti talouspaperilla tai sieniharjalla. Vältä voimakasta hankaamista tai käsittelyä.
Valkoinen herkkusieni ilahduttaa lempeällä maullaan. Se on syödyin tuoresienemme ja se sopii nopeaan ja helppoon ruoanlaittoon. Herkkusienen hienostunut maku miellyttää myös perheen nuorimpia herkkusuita.
voi, ruskistettu voi | soijakastike | pähkinät ja siemenet - lähtökohtaisesti kaikki, erityisesti hasselpähkinä ja seesaminsiemenet | timjami, valkosipuli, laakerinlehti, persilja, rakuuna, kirveli ja ruohosipuli | peruna ja bataatti | kotimainen tofu | kesäkurpitsa | palsternakka ja juuriselleri | hauki, kuha ja siika | ankka, kalkkuna, kana | parmesaani, emmental-juustot | etikat | punaviini, valkoviini ja kuohuviinit sampanjoita myöten.
Pakkausrasiat ovat rPET-materiaalia. Uusiomuovin valmistuksessa hyödynnetään mm. kierrätettyjä muovipulloja. Pakkauksen voit kierrättää uudelleen laittamalla sen muovinkierrätykseen, jolloin materiaali pääsee jatkamaan uudelleen kestävää kiertokulkua.