Tarina

Tervetuloa terveellisen ruuan alkulähteille Satakuntaan, mistä Champ herkkusienet matkaavat ruokalautasellesi.

Satakunnassa, Kiukaisissa sijaitseva Mykora Oy aloitti toimintansa vuonna 1990 ja on johtava pohjoismainen valkoisten herkkusienien tuottaja. Mykora Oy tuottaa valkoisia ja ruskeita herkkusieniä sekä portobelloja. Herkkusieniä kasvaa kaikkiaan 16 kasvuhuoneessa ja työntekijöitä yrityksessä on noin 75 henkilöä ympäri vuoden.

Herkkusienet ovat ilmastoystävällistä ruokaa

Kotimaiset viljellyt sienet ovat puhdasta lähiruokaa, jonka tuotanto nojaa vahvasti kiertotalouteen: yhdestä kasvualustasta saadaan kolme satoa ja käytetty alusta palautuu takaisin lähialueen pelloille maanparannusaineeksi. Kotimaiset viljellyt sienet tunnistaa Hyvää Suomesta-merkistä.

Puhtaus ja turvallisuus ovat kotimaisen sienten valtit. Herkkusienet kasvavat tarkasti valvotuissa ja hygieenisissä olosuhteissa. Herkkusienien kasvualusta tehdään itse, sillä laadukas alusta on kaiken perusta. Kasvualustassa käytetään olkea, kipsiä, broilerin lantaa ja vettä. Kaikki raaka-aineet ovat kotimaisia. Kasvatuksessa ei käytetä mitään torjunta-aineita. Kasvualustan teko kestää noin kuusi viikkoa ja satovaihe noin kolme viikkoa. Yhdestä kasvualustasta saadaan kolme satoa ja käytetty kasvualusta palautuu takaisin lähialueiden pelloille maanparannusaineeksi.

Estä hävikki – käytä kokonaan

Kotimaiset viljellyt herkkusienet ovat täyttä ruokaa jalasta hattuun. Moni saattaa irrottaa jalat pistää ne suoraan kompostiin, vaikka ne ovat yhtälailla syötäviä osia hatun kanssa. Jalat voi myös esimerkiksi kuivattaa, jolloin ne säilyttävät hienon makunsa pitkään. Kuivattuja sieniä voi lisätä esimerkiksi patoihin tai kastikkeisiin. Katso parhaimmat herkkusienireseptit Lähiruokaa Maalta-ruokasivustoltamme

Säilytä oikein

Sienet kannattaa säilyttää oikein ruokahävikin ehkäisemiseksi: herkkusieni säilyy kylmässä, +2–5 asteessa. Ne kannattaa säilyttää mieluiten paperipussissa veden haihtumisen estämiseksi. Sienet säilyvät noin viikon verran. Kotimaisia viljeltyjä herkkusieniä saa kaupasta ympäri vuoden.

Ihmiset herkullisten tuotteiden ja ideoiden takana

Toimitusjohtaja Janne Mollberg

 

Tuotanto Kimmo Pihala, Susanne Suomalainen

 

Myynti Sami Lehtonen, Merja Muhonen, Salla Anttila

Markkinointi Pia Oksa