• Tai suodata kategorian mukaan

Sienikastike sopii monille ruoille

Sienikastike on maukas ja monikäyttöinen kastike, joka sopii erinomaisesti monille erilaisille ruoille. Se valmistetaan yleensä tuoreista tai kuivatuista sienistä, joita paistetaan ensin voissa ja lisätään sitten kermaa ja mausteita.

Käytä erilaisia sieniä

Sienikastike voidaan valmistaa monista eri sienistä, kuten herkkusienistä, kantarelleista, suppilovahveroista ja rouskuista. Kastikkeen koostumus voi vaihdella riippuen käytetyistä sienistä ja mausteista. Kastike voidaan tarjoilla esimerkiksi pastan, riisin, perunoiden tai grillatun lihan kanssa.

Peruskastike on helppo tehdä

Sienikastikkeen perusresepti sisältää sieniä, sipulia, voita, kermaa ja mausteita. Sienet ja sipulit paistetaan ensin voissa, ja sitten niihin lisätään kerma ja mausteet. Kastike kuumennetaan ja annetaan hautua muutaman minuutin ajan, jotta maut sekoittuvat hyvin.

Sienikastike

Metsästäjänleipä on lämpimien leipien klassikko. Itsetehty jauhelihapihvi ja tumma herkkusienikastike kootaan rapealle paahdetulle maalaisleivälle ja lämmin herkkuleipä on valmis!

Ainekset

4 annosta
4 suurta siivua maalaisleipää
Herkkusienikastike:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
200 g Champ herkkusieniä
2 tl suolaa
3 dl punaviiniä
3 dl lihalientä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
Vihreäkeiju lehtipersiljaa
Jauhelihapihvi:
1 sipuli
2 rkl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl hienoa merisuolaa
1 tl mustapippuria
Vihreäkeiju timjamia

Valmistusohjeet

1 h
  1. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi ja kuullota öljyssä kattilassa.
  2. Viipaloi herkkusienet ja lisää joukkoon. Mausta suolalla.
  3. Lisää joukkoon punaviini ja anna kiehahtaa.
  4. Lisää lihaliemi, punaviinietikka ja sokeri.
  5. Keitä kastiketta kokoon hetki ja suurusta maissitärkkelyksellä.
  6. Tarkista maku ja lisää kastikkeeseen lopuksi reilusti hienonnettua lehtipersiljaa.
  7. Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla.
  8. Sekoita jauheliha ja sipuli sekä muut jauhelihapihvien ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  9. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile taikinasta isoja lihapullia ja painele ne pihveiksi.
  10. Paista pihvit pannulla haluamaasi kypsyyteen ja mausta pinta suolalla ja pippurilla.
  11. Paahda maalaisleivät kuumalla pannulla rapeaksi.
  12. Kokoa metsästäjänleivät lisäämällä jauhelihapihvit paahdetuille leiville ja pinnalle tummaa herkkusienikastiketta.