• Tai suodata kategorian mukaan

Grilli on sienten paras kaveri

Täydelliset grillisienet täytetään herkullisella täytteellä ja kääritään pekoniin. Ihan ensimmäiseksi kannattaa leikata sienen lakista siivu kanneksi, jotta grillatut herkkusienet pysyvät tasaisesti grilliritilällä. Tämän jälkeen voitkin unohtaa grilliritilällä keikkuvat kaunokaiset ja ihailla tasaisesti kypsyviä sieniä!

Epäsuora grillaus pitää sienet ja grillaajan tyytyväisinä

Jos teet sienet grillillä, esilämmitä grilli epäsuoralle lämmölle 180 asteeseen. Mikäli sienet ovat isohkoja voit asettaa ne suoraan grillille. Mikäli sienet ovat pieniä, aseta ne grillin kestävään vuokaan, jotta ne eivät tipu ritilöiden välistä.

Grillisienet

Välimerelliset grillisienet ovat tyylikästä tarjottavaa kesän grillihetkissä. Valitse sieniksi isoja herkkusieniä.

Ainekset

4 annosta
6 kpl Champ grillisientä tai jumbosientä
100 g vuohenjuustoa
rosmariinia
150 g parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua

Valmistusohjeet

30 min
  1. Poista herkkusienistä jalat. Täytä sienet vuohenjuustolla ja paina vuohenjuuston joukkoon rosmariinia.
  2. Pyöräytä sienten ympärille parmankinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua.
  3. Grillaa kuumassa grillissä käännellen, kunnes sieni kypsyy ja pinta on rapea ja kauniin värinen.