Vaikuta vegentämällä

porkkanalaatikolla_taytetyt_portobellot-_0001

venner vegentäjä

Tervetuloa vaikuttamaan vegentämällä kanssamme! Ilmastoystävällinen ruoka ei nimittäin tarkoita, että jäisit mistään paitsi, oikeastaan ihan päinvastoin. ”Vaikutetaan vegentämällä”-ilmiö koostuu kutsuista ja kannustuksesta, ja sen tiedostamisesta, että me kaikki voimme tehdä osamme ilmaston hyväksi jo tänään.

vegennys

Ravitsevan ruuan puolesta toimiva Venner lanseeraa Lihattomana lokakuuna käsitteen nimeltä VegentäminenTM, joka liittyy uudenlaiseen “Vaikuta Vegentämällä” -konseptiin. Sen ideana on auttaa yrityksiä inspiroimaan sekä tukemaan henkilöstöään syömään entistä kasvispainotteisemmin ja näin tukemaan sekä ihmisten että ilmaston hyvinvointia.

vegennysKasviksia ja hedelmiä syödään aivan liian vähän: keskimäärin 14 % miehistä syö suosituksen mukaisesti tai yli (500 g/pv), ja naisista 22 %. Turun Yliopiston elokuussa julkaistun tutkimuksen mukaan vain 1% leikki-ikäisistä lapsista sai tarpeeksi kasviksia, hedelmiä ja marjoja päivittäin! Vegentämiselle ja väreille keittiössä on siis kovasti tarvetta suurimassa osassa koteja ympäri Suomen!

ILMOITTAUDU ILMAISEKSI MUKAAN KAMPANJAAN TÄÄLTÄ

 

Vegennetty ruoantuotanto

Jo kasvisruoka, sen tuottaminen ja tarjoaminen kuluttajille on aina ilmastoteko. Champ on Vennerin pitkäaikainen kumppani ja olemme yksi Vegentäjistä. Viljelemme Suomessa herkkusieniä ja viljelymme nojaa vahvasti kiertotalouteen. Champsienet tuovat inspiraatiota sekä hyvää fiilistä suomalaisten ruoanlaittoon. Ja mikä tärkeintä: aineksia terveellisempään, tuoreempaan ja maistuvampaan ruokaan!

Me Champillä kannustamme ”blendaukseen”, missä osa reseptin eläinperäisistä tuotteista korvataan herkkusienillä, ja sehän meille vegentäjille myös sopii. Kotimaiset viljellyt herkkusienet ovat täyttä ruokaa jalasta hattuun. Moni saattaa irrottaa jalat pistää ne suoraan kompostiin, vaikka ne ovat yhtä lailla syötäviä osia hatun kanssa. Jalat voi myös esimerkiksi kuivattaa, jolloin ne säilyttävät hienon makunsa pitkään. Kuivattuja sieniä voi lisätä esimerkiksi patoihin tai kastikkeisiin!

Tutustu maistuviin #champblend resepteihimme, joiden avulla voit muuttaa arkiruokailua ilmastoystävällisempään suuntaan korvaamalla osan lihasta sienillä!