KARJALANPAISTI #champblend

Herkkusienillä voit vähentää lihan määrää ja samalla ruoan maku voimistuu. Ne sopivat mainiosti kaikkien ruokien joukkoon, sillä niiden sisältämä umami voimistaa ja korostaa ruuan omaa makua. Herkkusienet ovat metsäsieniä kiinteämpiä, joten niistä valuu vähemmän nestettä kypsennettäessä. Tämän vuoksi herkkusienet sopivat mainiosti blendaukseen.

#champblend = Puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua

Karjalanpaisti

Suomalainen perinneruoka karjalanpaisti valmistuu käytännössä itsekseen uunissa. Champin herkkusienten maku tiivistyy pitkässä haudutuksessa. Tarjoile karjalanpaisti reilussa suolavedessä keitettyjen perunoiden, puolukkahillon ja maustekurkun kanssa.

600 g karjalanpaistilihaa
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1 rkl kokonaisia maustepippureita
2 laakerinlehteä
Tarjoiluun:
keitettyä perunaa
puolukkahilloa
maustekurkkua
Puolita herkkusienet ja aseta pataan lihan, pilkotun porkkanan, hienonnetun valkosipulin, suolan, maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa. Kaada päälle vettä niin, että lihat juuri peittyvät. Kypsennä karjalanpaistia uunissa 200 asteessa tunti ilman kantta. Pudota lämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä 1,5 tuntia. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella. Tarjoile karjalanpaisti keitettyjen perunoiden, puolukkahillon ja maustekurkun kanssa.

Testaa ja ihastu myös muihin champblend resepteihin, jotka löytyvät Lähiruokaamaalta.fi