Lisää piirakkapohjaan perunaa ja juustoa niin saat siihen uutta makua. Jos haluat sienistä rapeampia, paista niitä pannulla ennen kuin lisäät ne piirakkaan. Sienipiirakka sopii lounaaksi tai päivälliseksi vaikka salaatin kera tarjottuna.
1 h
8
Ainekset
8
annosta
3
jauhoista perunaa
2 dl
vehnäjauhoja
100 g
voita
200 g
raastettua cheddaria
200 g
Champ herkkusieniä
200 g
lehtikaalia
1 tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
muskottipähkinää
3
kananmunaa
2 dl
kuohukermaa
suolaa, mustapippuria
Valmistusohjeet
1 h
Kuori ja keitä perunat.
Tee keitetyistä perunoista muusia ja lisää joukkoon vehnäjauhot, 50g sulatettua voita ja puolet juustoraasteesta.
Hauduta revitty lehtikaali voissa pannulla suolan sekä hienonnetun valkosipulinkynnen kanssa ja mausta muskottipähkinällä.
Sekoita kananmunat sekä kuohukerma keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada muna-kermamassa esikypsennetyn piirakan päälle, levitä viipaloidut herkkusienet päälle ja lisää lopuksi vielä haudutettu lehtikaali herkkusienien päälle.
Paista perunapiirakka uunin alatasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Jos tykkäsit
klikkaa sydäntä
Jaa resepti ystäville tai somekanavissa
Tilaa Champin uutiskirje!
Saat aina ensimmäisten joukossa uudet reseptit, uutiset ja kampanjat suoraan sähköpostiisi