• Tai suodata kategorian mukaan

Portobelloburger

Marinoitu ja paistettu portobellosieni on erinomainen korvaaja perinteiselle hampurilaispihville. Grillaamalla sienet ja sämpylät saat burgereihin lisää makua. Saat tästä annoksesta kasvisversion jättämällä pekonin kokonaan pois.

 

45 min
4

Ainekset

4 annosta
4 kpl Champ portobelloja
1 dl tummaa balsamietikkaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
4 kpl cheddarjuusto viipaleita
8 kpl pekoniviipaletta
4 kpl briossisämpylää
100 g paahdettua sipulia
rucolaa
Majoneesi:
1/2 dl majoneesia
2 tl tryffeliöljyä
Tomaattihilloke:
200 g miniluumutomaatteja
2 rkl ruokosokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
chilijauhetta

Valmistusohjeet

45 min
  1. Ota sienistä kannat irti ja marinoi balsamietikan, hienonnetun valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa.
  2. Paahda sieniä grillissä tai uunissa 200 asteessa 10–15 minuuttia välillä käännellen.
  3. Aseta juustoviipaleita sienien päälle ja odota kunnes juusto on vähän sulanut.
  4. Paahda pekonit pannulla tai grillissä ja lämmitä myös halkaistut briossisämpylät.
  5. Valmista majoneesi sekoittamalla tryffeliöljy majoneesin joukkoon.
  6. Valmista tomaattihilloke keittämällä miniluumutomaatteja, ruokosokeria, omenaviinietikkaa, vettä, suolaa, pippuria, hienonnettua valkosipulia ja chilijauhetta kasaan. Jäähdytä.
  7. Kokoa burger levittämällä tryffelimajoneesia briossipuolikkaan pohjalle ja sen päälle paahdettua sipulia, paahdettu portobello, rucolaa ja lopuksi tomaattihilloketta. Lisää briossin kansi päälle.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit