• Tai suodata kategorian mukaan

Pienet herkkusienipiirakat

Pienet herkkusienipiirakat sopivat niin arjen kahvipöytään sekä isompienkin juhlien suolaiseksi tarjottavaksi. Siitä pitää huolen tuoreet ja auringon kuivattamat tomaatit. Raikas ruohosipuli ja punasipuli, fetajuusto ja tietenkin hurmaavat herkkusienet. Voit nauttia herkkusienipiirakat lämpöisenä tai viileänä, molempi parempi.

30 min
12

Ainekset

12 annosta
400 g lehtitaikinalevy
100 g Champ herkkusieniä
12 kpl miniluumutomaattia
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni sipuli
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
50 g fetaa
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
nippu rucolaa

Valmistusohjeet

30 min
  1. Voitele muffinipelti ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Pilko herkkusienet, halkaise tomaatit ja kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna ruohosipuli.
  3. Yhdistä raaka-aineet keskenään. Sekoita kerma, kananmuna ja mausteet.
  4. Kauli lehtitaikinaa suorakaiteen muotoon ja hieman ohuemmaksi. Leikkaa taikina 12 yhtäsuureen neliöön.
  5. Asettele neliöt muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Täytä herkkusieniseoksella ja murennetulla fetalla.
  6. Lusikoi kerma-kananmunaseos päälle ja ripottele lopuksi juustoraaste.
  7. Nosta uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi, kunnes täyte on hyytynyt.
  8. Anna piirakoiden jäähtyä ja tarjoile rucolan kanssa.Tämä resepti on tehty yhteistyössä Peggyn pieni punainen keittiön kanssa
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä