• Tai suodata kategorian mukaan

Herkkusienikeitto

Samettinen herkkusienikeitto on täydellinen alkuruoka, mutta toimii rikkaan ja täyteläisen makunsa vuoksi myös pääruokana. Kuivatut sienet tuovat tähän keittoon suutuntumaa ja tryffeliöljy viimeistelee ylellisen maun.

Kello-ikoni 30 min
Annos-ikoni 2

Ainekset

2 annosta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
400 g Champ herkkusieniä
1 rkl vehnäjauhoja
1 l kasvislientä
2 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
1 rkl vaaleaa misotahnaa
1 rkl soijakastiketta
suolaa
mustapippuria
Pinnalle: kuivattuja sieniä, lehtipersiljaa, tryffeliöljyä

Valmistusohjeet

30 min
  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa.
  2. Lisää pilkotut herkkusienet pannulle ja jatka kuullottamista. Suurusta vehnäjauhoilla.
  3. Lisää joukkoon kasvisliemi sekä valkoviini ja keitä kasaan niin, että vähintään 2/3 nesteestä on jäljellä.
  4. Kaada joukkoon kerma, vaalea misotahna ja soijakastike.
  5. Lämmitä keitto ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Jaa sienikeitto lautasille ja koristele kuivatuilla sienillä, lehtipersiljalla ja tryffeliöljyllä.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä