• Tai suodata kategorian mukaan

Sienisalaatti on kaikkien herkkua

Monipuolinen sienisalaatti taipuu moneksi

Perinteinen sienisalaatti valmistuu vaivattomasti vain muutamasta raaka-aineesta. Herkullinen sienisalaatti sopii täydellisesti niin alkuruoaksi kuin pääruoaksi ja sitä on helppo varioida monella tavalla oman maun mukaisesti. Monipuolinen sienisalaatti on loistava valinta herkuttelijoille – tutustu alla oleviin raikkaisiin reseptivaihtoehtoihin!

Vanhanajan sienisalaatti

Sienisalaatti on helppo valmistaa myös herkkusienistä. Suolaaminen vie oman aikansa, mutta takaa perinteisen sienisalaatin maun. Jos haluat helpottaa valmistusta, voit vain keittää sienet ja suolata salaatin vähän reilummin oman makusi mukaan.

Ainekset

6 annosta
400 g Champ herkkusieniä
40 g karkeaa merisuolaa
1/2 sipuli
1/2 dl kermaa
1/2 dl smetanaa
1/2 tl etikkaa
suolaa, mustapippuria

Valmistusohjeet

20 min
  1. Paloittele herkkusienet ja keitä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia kunnes sienet pehmenevät.
  2. Valuta sienet ja purista ulos ylimääräinen neste.
  3. Lado desinfioituun purkkiin vuorotellen suolaa ja herkkusieniä niin, että päällä ja pohjalla on suolaa.
  4. Painele sienet purkkiin ja aseta niiden päälle paino. Säilytä kylmässä.
  5. Jos teet sienisalaatin heti, ei sieniä ole pakko suolata vaan voit käyttää ne suoraan keittämisen jälkeen (jäähdytä sienet).
  6. Jos käytät suolattuja sieniä huuhdo ne huolellisesti ennen sienisalaatin sekoittamista.
  7. Hienonna sienet ja sipuli ja vatkaa kerma.
  8. Sekoita kaikki aineet ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.