• Tai suodata kategorian mukaan

Sienipiirakka on klassinen suomalainen juhla- ja kahvipöydän herkku

Sienipiirakka maistuu ympäri vuoden. Champ-sienistä valmistat herkullisia piiraita niin arkeen kuin juhlaan. Tältä sivustolta löydät maukkaimmat sienipiirasreseptit!

Helppo ja maistuva sienipiirakka

Sienipiirakka on runsas ruokalaji, joka sopii täydellisesti illalliseksi tai perhejuhlaan. Olitpa sitten kokenut kokki tai aloittelija, niin sienipiirakka on helppo valmistaa ja se maistuu aina. Yksi sienipiirakan hienoista puolista on, että se voidaan aina muokata mieltymystesi mukaan. Jos esimerkiksi pidät enemmän kasvisruoasta, jätä liha pois ja lisää vihanneksia. Jos taas haluat lihaisemman maun, niin lisää täytteeseen esimerkiksi kuutioitua pekonia tai jauhelihaa.

Champ-sienet piirakan pääosassa

Sienipiirakan tärkein ainesosa on tietysti sienet. Sieniä on eri muotoisia, kokoisia ja makuisia, mikä tekee niistä monipuolisen ainesosan monissa ruoissa. Sienipiirakkaa varten on suositeltavaa käyttää erityyppisten sienten yhdistelmää makujen ja koostumuksen syvyyden luomiseksi. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja ovat siitake-, osteri- ja cremini-sienet, joiden pariksi Champin herkkusienet sopivat loistavasti!

Sienipiirakka on pohjan ja täytteen liitto

Sienten lisäksi myös piirakkapohja on tärkeä osa piirakkaa. Sienipiirakkaan voidaan käyttää monia erilaisia ​​pohjia, kuten muropohjaa, lehtitaikinapohja ja jopa filotaikinasta tehtyä pohjaa. Sienipiirakan täyte valmistetaan tyypillisesti paistettujen sienten, sipulien, valkosipulin ja yrttien yhdistelmästä. Seos yhdistetään usein kermaiseen kastikkeeseen, joka on valmistettu maidosta, kermasta tai näiden yhdistelmästä. Jotkin reseptit voivat sisältää myös juustoa tai kananmunia, joiden avulla saa tehtyä vielä kuohkeamman piirakan.

Helppo sienipiirakka

Tämä helppo sienipiirakka valmistuu vaivattomasti herkkusienistä. Täytteenä voit käyttää valkoisia ja ruskeita herkkusieniä tai herkullisia portobelloja. Lisämakua piirakkaan antaa tuore persilja.

Ainekset

8 annosta
Pohja:
100 g voita tai margariinia
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
Täyte:
100 g Champ herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
2 rkl oliiviöljyä
2 dl kermaa
2 munaa
150 g juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 1/2 dl hienonnettua persiljaa
8 kpl kirsikka- tai luumutomaatteja

Valmistusohjeet

60 min
  1. Laita huoneenlämpöinen voi tai margariini kulhoon.
  2. Mittaa joukkoon suola ja vehnäjauhot. Nypi ainekset keskenään.
  3. Lisää vesi ja hienonnettu persilja.
  4. Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat.
  5. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  7. Paloittele herkkusienet kuutioiksi.
  8. Hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli.
  9. Kuumenna öljy pannulla. Lisää ainekset ja kääntele hetki.
  10. Levitä seos esipaistetun piirasvuoan päälle.
  11. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää joukkoon suola, mustapippuria ja persiljaa.
  12. Kaada seos täytteiden päälle.
  13. Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne pinnalle ympyrän muotoon.
  14. Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja kauniin värinen.