• Tai suodata kategorian mukaan

Muut sienireseptit

Etsitkö reseptiä, jossa olisi herkkusieniä? Täältä niitä löytyy! Herkkusienet täydentävät erinomaisesti eri ruokia ja tekevät ruoasta monipuolisempaa. Herkkusienten maukkaan maun vuoksi ne sopivat melkeinpä mihin ruokaan vain.  Kokeile rohkeasti ja ihastu!

Sellaisenaan tai täydentämässä

Herkkusienien käyttö ruoanlaitossa on loistava tapa tuoda ruoka-annoksiin makua ja erilaista suutuntumaa. Sienet ovat runsaskuituinen ja terveellinen lisä monipuolista ruokavaliota. Niiden käyttö ruoanlaitossa on helppoa ja nopeaa. Sienet ovat loistavia sellaisenaan vaikkapa hyvin marinoituna tapas-lautasella, lisukkeena tai sekoitettuna yhdessä muiden raaka-aineiden kanssa. Sieniä kuivaamalla voit maustaa ruokiasi omatekoisella sienijauheella tai sienisuolalla, joka tuo ruoanlaittoon umamin makua. Sienisuola on myös erinomainen lahjaidea!

Arkeen sekä juhlaan

Herkkusienet ovat siitä loistavia ruoanlaitossa, että ne soveltuvat jokaiseen ruokavalioon. Oli sitten arki tai juhla, herkkusienistä saat loihdittua monenmoista ruokaa sekä leivonnaista pöytään. Sienet tuovat mukavaa vaihtelua perinteisille liha-, kana-, kalaruoille ja saa makunystyrät tanssahtelemaan uudella tavalla.

Sienisuola

Sienisuola on näppärä keino käyttää sienten jalat tai kannat. Näin saat sienten maut talteen tekemättä hävikkiä. Sienisuolalla voi helposti maustaa esimerkiksi erilaisia lihoja. Viikonloppuna aamiaiseksi loihdittu munakaskin saa uutta makua sienisuolaa käyttämällä.

Ainekset

50 annosta
250 g merisuolaa
1 dl kuivattuja sieniä ja sienten jalkoja
1 oksa Vihreä Keiju -rosmariinia lehdet nypittynä
1 tl mustapippuria

Valmistusohjeet

5 min, kuivatusaika 1 vrk
  1. Yhdistä kuivatut sienet, suola, rosmariini ja mustapippuri tehosekoittimen kulhoon.
  2. Hienonna seos tehosekoittimessa. Voit hienontaa suolan myös käyttämällä morttelia.
  3. Levitä suola leivinpaperille ja anna kuivua huoneenlämmössä yön yli.
  4. Pakkaa suola kannelliseen purkkiin ja käytä ruoanlaittoon.