Champ-sienet kannustaa blendaamiseen, jonka avulla voit muuttaa arkiruokailua ilmastoystävällisempään suuntaan korvaamalla osan lihasta sienillä. Puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua.
Astu suussa sulavien makuelämysten maailmaan Champ Blendin avulla ja löydä uusia, houkuttelevia vaihtoehtoja ruoanlaittoon. Blendaamalla voit löytää uusia suosikkireseptejäsi samalla, kun teet ympäristöystävällisempiä ruokavalintoja. Lihankulutuksen puolittaminen ei ole koskaan maistunut näin herkulliselta. Kokeile korvata osa lihasta herkkusienillä jo tänään!
Joka kodin kestosuosikki kinkkukiusaus saa uutta makua ja ilmettä herkkusieniviipaleista. Saunapalvikinkku ja savujuusto antavat herkullista aromia kiusaukseen.
Tutustu lihan osittaisen korvaamisen hyötyihin herkkusienillä
Haluatko lisätä ruokavalioosi kasvipohjaisia elementtejä ilman, että mausta tarvitsee tinkiä? Lihan korvaaminen osittain sienillä on erinomainen tapa tehdä aterioistasi terveellisempiä, kevyempiä ja maukkaampia. Sienet tuovat ruokaan umamista täyteläisyyttä ja mehevää tekstuuria, mikä tekee niistä loistavan vaihtoehdon osalle lihasta. Löydä inspiraatiota erilaisiin resepteihin ja kokeile rohkeasti lihan osittaista korvaamista sienillä!
Lihan korvaaminen osittain sienillä on fiksu valinta terveyden kannalta. Sienet ovat vähärasvaisia, vähäkalorisia ja sisältävät runsaasti kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Vähentämällä punaisen lihan määrää ja lisäämällä sienien osuutta voit edistää sydänterveyttä ja hallita painoa. Lihan osittainen korvaaminen sienillä on siis win-win-tilanne!
Sienet eivät ainoastaan korvaa lihaa, vaan ne myös rikastavat ruoan makumaailmaa. Niiden umaminen maku syventää aterian kokonaisaromia ja tekee siitä täyteläisemmän. Sienien monipuolinen tekstuuri – pehmeästä napakkaan – tuo ruokaan miellyttävää vaihtelua. Lihan osittainen korvaaminen herkkusienillä avaa ovia uusille ja jännittäville makuelämyksille.
Lihan korvaaminen osittain herkkusienillä on yllättävän helppoa. Voit esimerkiksi jauheliharuoissa korvata osan lihasta hienonnetuilla sienillä. Lasagnessa, pastakastikkeissa, pihveissä ja pyöryköissä sienet tuovat mehevyyttä ja vähentävät samalla lihan määrää. Myös pataruokiin ja keittoihin herkkusienet sopivat erinomaisesti lihan osittaiseksi korvaajaksi.
Kokeile lisätä hienonnettuja herkkusieniä jauhelihakastikkeeseen tai -pihveihin. Valmista sienillä rikastettu lasagne tai makaronilaatikko. Tee meheviä kasvispyöryköitä, joissa osa pavuista on korvattu sienillä. Lisää portobellosieniä burgereihin lihan rinnalle tai tilalle. Lihan osittainen korvaaminen sienillä on luovaa ja maukasta ruoanlaittoa!
Vaaleiden ja ruskeiden herkkusienten käyttö ovat oiva tapa lihan osittaiseen korvaamiseen. Niiden miedot maut sulautuvat hyvin erilaisiin ruokiin. Ruskeat herkkusienet tuovat hieman voimakkaampaa aromia, mikä voi olla eduksi esimerkiksi jauheliharuoissa. Portobellot, suuret ja lihaisat sienet, sopivat erinomaisesti pihveiksi tai isompien lihanpalojen osittaiseksi korvaajaksi, tuoden ruokaan täyteläistä suutuntumaa ja umamia. Näitä sienilajeja käyttämällä voit helposti ja maukkaasti vähentää lihan osuutta lautasellasi.