• Tai suodata kategorian mukaan

Champblend muuttaa arkiruokailua ilmastoystävällisemmäksi 

Champ herkkusienet kannustaa blendaamiseen, jonka avulla voit muuttaa arkiruokailua ilmastoystävällisempään suuntaan korvaamalla osan lihasta sienillä. Puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua.

Varsinainen umamipommi

Herkkusienet ovat varsinaisia umamipommeja, jonka vuoksi ne sopivat kaikkien ruokien joukkoon. Kasvatetuissa sienissä on vähemmän kosteutta kuin metsäsienissä, joten niiden voimakas umamin maku nousee paremmin esille.

Miten blendaus tehdään?

Valmista esimerkiksi perinteinen bolognese niin, että korvaat osan jauhelihasta herkkusienillä tai tee kestosuosikki kinkkukiusaus vähentämällä kinkun osuutta ja lisäämällä herkkusieniä tilalle. Voit valmistaa mitä tahansa ruokia samalla periaatteella. Herkkusienet ovat metsäsieniä kiinteämpiä, joten niistä valuu vähemmän nestettä kypsennettäessä. Puhdista Champ herkkusienet kevyesti esim. pullasudilla tai talouspaperilla, älä huuhtele vedellä, ettei sienen hienot aromit kärsi. Muista käyttää myös sienen jalkaosa.

Kinkkukiusaus #champblend

Joka kodin kestosuosikki kinkkukiusaus saa uutta makua ja ilmettä herkkusieniviipaleista. Saunapalvikinkku ja savujuusto antavat herkullista aromia kiusaukseen.

Ainekset

4 annosta
100 g Champ herkkusieniä
200 g Saunapalvikinkkua
1 kg peruna-sipulisekoitusta
1 rkl persiljaa hienonnettuna
1 rkl timjamia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
4 dl kuohukermaa
1 dl raastettua savujuustoa

Valmistusohjeet

1 h
  1. Viipaloi herkkusienet ja suikaloi saunapalvikinkku.
  2. Lisää ne vuokaan peruna-sipulisekoituksen joukkoon ja sekoita.
  3. Mausta hienonnetuilla yrteillä sekä suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada päälle kuohukerma ja raastettu savujuusto.
  5. Kypsennä kinkkukiusaus uunissa 200 asteessa 45-60 minuuttia.