Haku
Hakutulokset hakusanalla ""
Joulun sienisalaatit
Joulupöydän tunnelma syntyy tutuista mauista. Sienisalaatti on se kermaisen raikas pari, joka täydentää laatikot, kalat ja juustot. Tässä kolme varmaa valintaa: valitse tilaisuuteen sopiva klassikko, hemmottele täyteläisellä versiolla tai viimeistele juhla makeansuolaisella herkkusienihillokkeella. Perinteinen sienisalaatti – ikoninen maku, joka käy laatikoiden, rosollin ja kalojen kanssa. Täyteläinen sienisalaatti – pehmeämpi ja juhlava, kun haluat syvyyttä ja kermaisuutta. Herkkusienihilloke – makeansuolainen lisuke juustoille ja paistille; sopii myös syötäväksi lahjaksi. Perinteinen sienisalaatti 400 g Champ herkkusieniä 40 g karkeaa merisuolaa 1/2 sipuli 1/2 dl kermaa 1/2 dl smetanaa 1/2 tl etikkaa suolaa ja pippuria Paloittele herkkusienet ja keitä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia kunnes sienet pehmenevät. Valuta sienet ja purista ulos ylimääräinen neste. Lado desinfioituun purkkiin vuorotellen suolaa ja herkkusieniä niin, että päällä ja pohjalla on suolaa. Painele sienet purkkiin ja aseta niiden päälle paino. Säilytä kylmässä. Jos teet sienisalaatin heti, ei sieniä ole pakko suolata vaan voit käyttää ne suoraan keittämisen jälkeen (jäähdytä sienet). Jos käytät suolattuja sieniä huuhdo ne huolellisesti ennen sienisalaatin sekoittamista. Hienonna sienet ja sipuli ja vatkaa kerma. Sekoita kaikki aineet ja mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Täyteläinen sienisalaatti 400 g Champ sieniä 1 makea sipuli 1 rkl oliiviöljyä 1 valkosipulinkynsi 1 vihreä omena ½ sitruunanmehua 1 rkl dijon sinappia […]
Avaa sivu
Kotimaiset Champ herkkusienet -vastuullinen valinta
Ostavastuullisesti.fi -sivusto tuo helpotusta arkisten valintojen ja ostopäätösten tekemiseen. Riippumattomat asiantuntijat ovat kuratoineet kaikki sivustolla nähtävät tuotteet ja palvelut, jotta sinun ei tarvitse olla itse asiantuntija. Vastuullisten tuotteiden ja palveluiden lisäksi löydät sivustolta vinkkejä kestävämpään elämäntapaan. Tuotteet ja palvelut valitaan sivustolle riippumattomista asiantuntijoista kootun raadin eli Vastuullisuuspaneelin kuratoinnin perusteella. Ostavastuullisesti.fi -sivustolla käydessään kuluttaja voi luottaa siihen, että siellä esitellyt kestävämmät valinnat ovat aidosti vaikuttavia. Kuratoidessaan paneeli tarkastelee tuotteiden keskeisiä vastuullisuusominaisuuksia sekä sitä, edistävätkö ne kestävää elämäntapaa ja ovatko ne kestävämpiä vaihtoehtoja suhteessa saman kategorian verrokkituotteisiin. Kuratointi tehdään aina vuodeksi kerrallaan. https://www.ostavastuullisesti.fi/ Champ ruoantuottajana Champ kasvattaa vastuullisesti tuotettuja kotimaisia herkkusieniä, panostaen ympäristöystävällisiin käytäntöihin. Viljelyssä otetaan huomioon kiertotalous, ympäristöystävällinen energiankäyttö ja tehokas viljelymuoto. Arvomaailma perustuu puhtaisiin ja kotimaisiin raaka-aineisiin ja siihen että kuluttaja voi aina luottaa tuotteeseen. Toiminta on ulkopuolisesti auditoitu oman alan tuoteturvallisuus sertifikaatilla IP Sigill ympäristömerkinnällä ja Ruokatiedon Hyvää Suomesta -merkillä, joka kertoo suomalaisesta alkuperästä. Puhtaus ja turvallisuus ovat kotimaisen sienten valtit. Herkkusienet kasvavat tarkasti valvotuissa ja hygieenisissä olosuhteissa. Herkkusienien kasvualusta tehdään itse, sillä laadukas alusta on kaiken perusta. Kaikki raaka-aineet ovat kotimaisia, eikä kasvatuksessa käytetä mitään torjunta-aineita.
Avaa sivu
Herkkusienet grillissä – 5 helppoa vinkkiä täydelliseen makuun
Grillisieni taipuu täytteeksi, vartaisiin ja pihviksi Pienet herkkusienet sopivat täydellisesti vartaisiin, kun taas isommat yksilöt – kuten portobellot – voi täyttää ja käyttää jopa hampurilaissämpylän tilalla. Sienet kestävät hyvin grillausta, eivätkä kuivu helposti, kunhan ne voidellaan öljyllä ja maustetaan huolella. Vinkit onnistuneeseen sienigrillaukseen: Valitse kiinteitä, napakoita sieniä – ne kestävät parhaiten kuumuutta. Marinoi etukäteen tai täytä tuorejuustolla, yrteillä tai juustolla. Käytä grillausritilää tai vartaita sienten putoamisen estämiseksi. Leikkaa täytetyn herkkusienen lakista ohut siivu kanneksi niin se pysyy tukevasti grilliritilällä. 5 vinkkiä täydellisiin grillisieniin: Täytä rohkeasti Koverra iso portobello ja täytä se tuorejuustolla, fetalla, pestolla tai grillijuustolla. Lisää pinnalle yrttejä ja paahda grillissä, kunnes täyte kuplii. Kokoa vartaita Pienet herkkusienet voi grillata vartaina. Marinoi etukäteen tai valele paistamisen aikana esimerkiksi soijakastikkeella, öljyllä ja valkosipulilla. Grillaa kuin pihvi Iso portobello toimii täydellisesti kasvispihvinä hampurilaisessa. Sivele öljyllä, mausta kunnolla ja grillaa molemmin puolin. Mausta oikein Herkkusieni rakastaa valkosipulia, yrttejä ja suolaa. Kokeile myös balsamicoa, chilihiutaleita tai savupaprikaa – sieni kestää vahvojakin makuja. Estä kuivuminen Voitele sienet huolellisesti öljyllä ennen grillausta ja vältä liian pitkä kypsennys. Sieni on parhaimmillaan, kun se jää sisältä mehukkaaksi. Inspiroidu lisää herkullisilla resepteillä osoitteessa champ.fi/reseptikategoriat/sienet-grillissa
Avaa sivu
Sieniliemi -umamin salaisuus
Umami – maun syventäjä arjen ruokiin Umami on maku, jota ihmiset alitajuisesti kaipaavat – se tuo ruokiin syvyyttä ja täyteläisyyttä. Umami tunnetaan ruokahalua ja makuaistia stimuloivana viidentenä perusmakuna, joka vahvistaa ruoan makumaailmaa ilman ylimääräistä suolaa. Lisäksi herkkusienet sisältävät B-vitamiineja, kaliumia ja antioksidantteja, jotka tukevat immuunijärjestelmää ja aineenvaihduntaa. Sieniliemi – keittiön helmi Lauri Kaivoluoto on kehittänyt täydellisen herkkusienipastan umamisella sieniliemellä, joka tuo esiin sienien luonnollisen syvyyden ja täyteläisen maun. Tämä liemi ei kuitenkaan rajoitu pelkästään pastaruokiin – sen voi hyödyntää myös risotoissa, pataruoissa ja kastikkeissa, tuoden niihin luonnollista syvyyttä ja herkullisuutta. Lauri Kaivoluodon kehittämä resepti on modernin slow food -ajattelun ja kestävän gastronomian ytimessä. SIENILIEMI 200 g Champ ruskea herkkusieniä 2 valkosipulin kynsi 5 dl vettä 1 tl suolaa 0,5 dl soijakastike Paahda kokonaisia sieniä ja valkosipulinkynsiä kattilassa pari minuuttia. Lisää vesi ja kiehauta. Keitä miedolla lämmöllä n. tunti. Siivilöi sienet ja valkosipulit pois liemestä ja keitä lientä kasaan kunnes sitä on jäljellä n puolet. Lisää suola ja soijakastike. Kaada valmis sieniliemi puhtaaseen astiaan (esim, lasipurkki, jossa tiivis kansi). Sieniliemi säilyy kylmässä noin kuukauden ja voit käyttää sitä esim. risotossa, kastikkeissa tai keitoissa. Kokeile Laurin sienipastareseptiä itse ja ihastu herkkusienten luonnolliseen umamiin
Avaa sivu
Champ portobellot – kahden sienen pakkauksessa
Aidosti suomalainen tuote Moni ei tiedä, että nämä upeat sienet kasvatetaan Suomessa, Kiukaisissa, paikallisesti tuotetusta kasvualustasta, joka valmistetaan itse kotimaisista raaka-aineista. Tuotannossa ei käytetä torjunta-aineita, ja kasvatusprosessi noudattaa kiertotalouden periaatteita. Yhdestä kasvualustasta saadaan jopa kolme satoa, minkä jälkeen käytetty alusta palautuu lähialueen pelloille maanparannusaineeksi. Kotimaiset viljellyt portobellot ovat puhdasta lähiruokaa, jonka laadun varmistaa myös Hyvää Suomesta -merkki. Kun valitset Champin portobellot, tuet suomalaista ruoantuotantoa ja vastuullista viljelyä. Kokeile ja ihastu – portobellot sopivat kaikkeen Portobello on sienien monipuolinen kameleontti, joka sopii niin arjen kuin juhlan ruokalajeihin. Tässä muutamia vinkkejä: Pastan tai risoton kaveriksi: Kuutio portobellot ja saat niistä tuomaan täyteläistä umamia. Täytetty portobello: Täytä sienet suosikkiaineksillasi, kuten vuohenjuustolla, pinaatilla ja pähkinöillä. Paista uunissa, kunnes täyte on kullanruskea ja sienet meheviä. Vegaaninen vaihtoehto: Viipaloi portobellot ja Marinoi ne balsamiviinietikassa, valkosipulissa ja yrteissä. Käytä niitä salaateissa, tortillojen tai pizzan täytteenä. Kasvisvaihtoehto hampurilaiseen: Käytä portobelloja burgerpihvinä – maku ja rakenne yllättävät. Lisää päälle sulatettua cheddarjuustoa ja tarjoile suosikkikastikkeesi kanssa. Lisuke illalliselle: Paahdetut portobellot ovat herkullinen lisuke esimerkiksi paistetulle kalalle tai lihalle. Grillaa tai paista: Portobellot toimivat täydellisesti grillissä tai pannulla paistettuina. Sipaise pinnalle oliiviöljyä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Champin uudet kahden portobellon pakkaukset löytyvät nyt kauppojen hyllyiltä. Ota askel kohti makumatkaa, […]
Avaa sivu