• Tai suodata kategorian mukaan

Täytetyt patongit

Täytetyt patongit ovat erinomainen huikopala esimerkiksi töihin, harrastuksiin, eväsretkelle tai vaikkapa illanistujaisiin. Herkullisten patonkien valmistus on helppoa ja nopeaa. Aasialaisella makumaailmalla täytetyt patongit saavat hetkessä veden kielelle ja ne ovatkin saaneet jo paljon hyvän ruoan ystäviä. Maukas portobello herkkusieni saa ihastuttavan mausteliemen mm. inkivääristä, valkosipulista ja teriyakikastikkeesta. Raikaan rouskuva kaalisalaatti täydentää sienten pehmeää makua.

 

30 min
4

Ainekset

4 annosta
250 g Portobello herkkusieniä (tai muita herkkusieniä)
2 valkosipulin kynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1/2 mieto punainen chili
2 rkl teriyakikastiketta
2 rkl oliiviöljyä
1 patonki
2 rkl valmista valkosipulikastiketta
Kaalisalaatti:
50 g punakaalia
1 pieni porkkana
1 kevätsipuli varsineen
1/2 ruukku korianteria tai lehtipersiljaa
1/2 limetin mehu
1/4 tl mustapippuria myllystä
ripaus suolaa ja sokeria

Valmistusohjeet

30 min
  1. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi
  2. Kuori ja raasta valkosipuli sekä inkivääri
  3. Hienonna chili
  4. Yhdistä valkosipuli, inkivääri, chili, teriyakikastike ja öljy
  5. Lisää herkkusienet joukkoon. Sekoita ja anna seoksen maustua hetki.
  6. Valmista kaalisalaatti: Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.  Kuori ja raasta porkkana. Hienonna kevätsipuli ja yrtti. Purista limetin mehu ja sekoita mausteet joukkoon. Yhdistä kaikki raaka-aineet keskenään.
  7. Täytä halkaistu patonki herkkusienillä ja kaalisalaatilla
  8. Leikkaa patonki neljään osaan
  9. Lisää lopuksi valkosipulikastiketta ja halutessasi koristeeksi yrttiä

 

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit