• Tai suodata kategorian mukaan

Pasta Carbonara

Maistuvan kermaiset herkkupastat sopivat niin arkeen kuin viikonloppujenkin iloksi. Italialainen klassikko pasta carbonara on yksi suosikkiresepteistä, joka hurmaa vuodesta toiseen. Ja erityisen hyvää siitä saa, kun lisää joukkoon vielä reilusti herkkusieniä, ripauksen pirteää sitruunaa ja tuoretta yrttiä. Pasta-annos on helppo tehdä ja se valmistuu alle puolessa tunnissa pöytään.

*Valmista pasta carbonara mieleisistä herkkusienistä. Kokeile myös rohkeasti muita yrttejä, kuten basilikaa, oreganoa tai timjamia.

30 min
4

Ainekset

4 annosta
200 g Champ sieniä
1 pkt pekonia
2 valkosipulinkynttä
2 kananmunan keltuaista
2 dl ruokakermaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
100 g parmesaania
250 g pastaa
2 tl sitruunan kuorta raastettuna (luomu)
nippu Vihreä Keiju persiljaa

Valmistusohjeet

30 min
  1. Suikaloi sienet ja pekoni. Kuori ja hienonna valkosipuli.
  2. Yhdistä keltuaiset, kerma ja mustapippuri. Raasta parmesaani.
  3. Lisää pekoni kuumalle pannulle ja paista, kunnes rasva alkaa irrota.
  4. Lisää sienet ja valkosipuli. Sekoita, kunnes pekoni ja sienet saavat väriä.
  5. Kypsennä pasta ohjeiden mukaan. Valuta ja kaada kuuma pasta pannulle.
  6. Lisää kermaseos ja parmesaani pastan joukkoon. Sekoita nopeasti.
  7. Annostele lautaselle.
  8. Lisää annoksen päälle raastettua sitruunan kuorta ja hienonnettua persiljaa.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä

Katso myös nämä reseptit