• Tai suodata kategorian mukaan

Porkkanapasta -Venner

30 min
4

Ainekset

4 annosta
1 ps porkkanapastaa
1 sipuli
2 porkkanaa
1/4 kaalia
1 palsternakkaa
100 g Champ herkkusieniä
1 prk kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1/2 sitruunan mehu
1 dl kookosmaitoa
1/2 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
1/2 tl suolaa
1/2 tl mausteita, kts. vinkit
Päälle:
parmesaania sekä siemeniä

Valmistusohjeet

30 min
  1. Aloita kokkailu valmistamalla pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Hienonna sipuli. Suikaloi kaali mahdollisimman ohueksi (joko terävällä veistellä tai juustohöylällä).
  3. Kuori porkkanat & palsternakka, ja pyyhi sienet puhtaaksi. Tee porkkanoista ja palsternakasta kuutioita ja paloittele sienet neljään osaan. Huuhtele kikherneet.
  4. Laita isolle pannulle noin desi kookosmaitoa, puoli desiä vettä ja kasvisliemikuutio. Anna kasviskuution liueta nesteeseen. Lisää mukaan sitruunan mehu, ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Lisää pannulle noin desi kookosmaitoa, puoli desiä vettä ja kasvisliemikuutio. Anna kasviskuution liueta nesteeseen. Lisää mukaan sitruunan mehu, ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Kun pasta on valmista, valuta vesi, ja lisää hieman öljyä pastan joukkoon.
  7. Tarjoile kastike pastan, Paramesaanin (tai muun vegaanisen juuston) sekä auringonkukansiementen kanssa!

Maustevinkit:

Kokeile soijakastiketta, tuore tai kuivattua chiliä ja paahdettua paprikaa.

Lapset mukaan!

Lapset voivat auttaa huuhtelemalla pavut. Iästä riippuen he voivat myös auttaa kasvisten pilkkomisessa sekä kuorimisessa. Kaikki voivat osallistua pöydän kattamiseen ja ateria on ihana nauttia yhdessä.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä