• Tai suodata kategorian mukaan

Peltiruoka

60 min
4

Ainekset

4 annosta
600 g perunaa
100 g Champ herkkusieniä
1/4 kukkakaalia
1 dl oliiviöljyä
1 kpl sipulia
3 kpl porkkanaa
1 prk vaaleita papuja
2 dl ohrahelmiä
1 1/2 kpl kasvisliemikuutio
75 g tomaattipyreetä
1 tl suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

60 min
    1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
    2. Kuori ja paloittele sipulit, perunat, sienet ja porkkanat kuutioiksi. Leikkaa kukkakaali pieniksi palasiksi. Vinkki: voit myös halutessasi pestä porkkanat ja syödä ne kuorineen.
    3. Valmista ohra pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää mukaan 1 ½ kasvisliemikuutiota.
    4. Lisukkeen valmistuessa laita perunat uuniin: ripottele päälle haluamiasi mausteita sekä reilusti öljyä. Paahda noin 10 minuutin ajan.
    5. Perunoiden paahtuessa huuhtele pavut ja valmistele kastike kulhossa: sekoita 3 ruokalusikallista oliiviöljyä, hyppysellinen suolaa, mustapippuria, tomaattipyre, sekä muita mausteita makusi mukaan.
    6. Sekoita pavut, sienet, porkkanat sekä kukkakaalit kastikkeen kanssa ja lisää ne uunipellille perunoiden kanssa. Lorauta vielä noin 2 ruokalusikallista oliiviöljyä päälle.
    7. Paista noin 10-15 minuutin ajan, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kasvikset sopivan rapsakoita.
    8. Ota pelti pois uunista ja tarjoile peruna-kasvissekoitus papujen, lisukkeen ja öljyn kanssa.

 

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä