• Tai suodata kategorian mukaan

Herkullinen uuniomeletti -Venner

Herkullinen uuniomeletti on arjen täydellinen pelastus! Omeletin mukaan voit heittää vaikka mitä raaka-aineita mitä kaapistasi löytyy – täydellinen paikka piillottaa nahistuneet kasvikset.

1 h
4

Ainekset

4 annosta
8-10 kpl kananmunia
2 kpl sipulia
1/2 isosta kukkakaalista
1/2 rasia Champ ruskeita herkkusieniä
1 dl vettä
1 kpl kasvisliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
3 kpl tomaatteja
1 kpl lanttua (raaste)

Valmistusohjeet

1 h
  1. Aseta uuni lämpiämään kohti 200 astetta.
  2. Kuori ja hienonna sipulit pieniksi kuutioiksi, pyyhi sienet kevyesti puhtaaksi ja viipaloi ne. Paista pannulla oliiviöljyssä hetken ajan, kunnes sienet ovat saaneet hieman väriä, ja siirrä sivuun.
  3. Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja palasiksi. Öljyä kevyesti laakeahko uunivuoka, ja asettele kukkakaali sekä sienet sen pohjalle.
  4. Lämmitä 1 dl vettä pannulla (samalla, jolla paistoit sienet), niin että saat kasvisliemikuution sulamaan nesteeseen. Lisää mukaan myös muita mausteita, jos niitä käytät.
  5. Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa, lisää mukaan kasvisliemiseos ja sekoita hyvin. Kaada munaseos uunivuokaan kasvisten päälle, ja anna paistua uunissa n. 20–25 minuutin ajan, tai kunnes uunimunakas on hyytynyt.
  6. Kuutioi tomaatit, kuori lanttu ja tee raastetta.
  7. Koristele valmis munakas tomaattikuutioilla ja tarjoile lantturaasteen kanssa. Mausta suolalla tarvittaessa.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

 


Jos tykkäsit klikkaa sydäntä