• Tai suodata kategorian mukaan

Suuri maku, pieni vaiva – herkkusienet uunissa

Täytetyt herkkusienet ovat suosittu herkku, erityisesti kesällä. Ne valmistuvat pienen alkuvalmistelun jälkeen helposti grillissä tai uunissa. Herkkusienten täytteeksi sopi erinomaisesti erilaiset juustot, kuten tuorejuusto, sulatejuusto tai vaikkapa sinihomejuusto.

Pekonilla makuun syvyyttä

Pekonin rasva ja sulava juusto tekevät sienestä todella maukkaan, joten näitä kannattaa valmistaa kerralla enemmän. Sienien ympärille kannattaa kääriä pekonia, jonka rasva imeytyy kunnolla sieniin tuoden upeaa makua.

Paahtamalla paranee

Voit myös paahtaa herkkusieniä uunissa, jolloin saat niistä oivan proteiininlähteen ruokaan kuin ruokaan ilman liikaa vetisyyttä. Mausta kuitenkin kunnolla ennen paahtamista!

Kaalikääryleet

Kaalikääryleet vaativat aikaa ja vaivaa, mutta ovat sen arvoisia. Jos haluat lisätä kaalikääryleisiin näyttävyyttä, kannattaa perinteisen keräkaalin sijaan kokeilla savoijinkaalia. Herkullinen ja täyteläinen täyte valmistuu jauheliha-riisimassasta, johon on lisätty herkkusientä.

Ainekset

6 annosta
1 savoijinkaali
1/2 dl puuroriisiä
1 sipuli
200 g Champ herkkusieniä
400 g nauta-sika jauhelihaa
1 rkl voita (laktoositon)
2 dl ruokakermaa (laktoositon)
1/2 rkl hienonnettua meiramia
suolaa
mustapippuria
Voiteluun: voita (laktoositon), tummaa siiirappia

Valmistusohjeet

2 h
  1. Koverra kaalin kanta pois ja keitä kokonaisena kypsäksi suolalla maustetussa vedessä kattilassa.
  2. Keitä puuroriisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  3. Hienonna sipuli sekä herkkusienet ja ruskista ne jauhelihan kanssa.
  4. Lisää seos ja kerma riisin joukkoon ja mausta meiramilla, suolalla ja pippurilla.
  5. Irrota kaalinlehdet toisistaan ja leikkaa paksu kanta pois.
  6. Hienonna lehtien kantaosat jauheliha-riisiseokseen.
  7. Täytä kaalinlehdet seoksella, taittele kääryleiksi ja valele voi-siirappiseoksella.
  8. Paista kaalikääryleet uunissa 175 asteessa 1–1,5 h.