• Tai suodata kategorian mukaan

Suuri maku, pieni vaiva – herkkusienet uunissa

Sieniherkut uunissa – makuja arkeen ja juhlaan

Uunissa valmistetut sieniruoat tarjoavat vaivattoman tavan nauttia sienien herkullisista mauista. Sienet soveltuvat täydellisesti uuniruokiin, kuten gratiineihin, piirakoihin ja täytettyihin herkkusieniin, joita voit täyttää esimerkiksi juustoilla, yrttiseoksilla tai erilaisilla liha- ja kasvisvaihtoehdoilla. Uunissa valmistus korostaa sienten luonnollista makua ja antaa niille mehevän rakenteen. Kokeile alta löytyviä reseptejä ja löydä oma suosikkisi.

Lihapullat Champ Blend

Champ herkkusienet tuovat erilaista purutuntumaa ja yrtit makua sekä ulkonäköä perinteisiin lihapulliin. Tarjoile nämä lihapullat cocktailpullina tai vaikka erilaisten kastikkeiden kanssa.

Ainekset

4 annosta
200 g Champ herkkusieniä
1/2 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
400 g naudan jauhelihaa
1 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 kananmuna
2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

1 h
  1. Pilko herkkusienet pieneksi ja kuullota ne öljyssä pannulla hienonnetun valkosipulin kanssa.
  2. Sekoita loput raaka-aineet kuullotettujen herkkusienien joukkoon massaksi.
  3. Pyöritä massasta pullia ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä uunissa 220 asteessa 1015 minuuttia.
  4. Paistoaika riippuu lihapullien koosta. 

Champ Blend = puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua. Tässä Champin keinot vähentää lihan osuutta arkiruokailussa.

Kaikki sieniruoat uunissa -reseptit