Sienirisotto on herkullinen ja täyteläinen ruokalaji, joka on saavuttanut suuren suosion ympäri maailmaa. Sen valmistus on helppoa ja nopeaa, ja se sopii erinomaisesti niin arkeen kuin juhlaankin. Tässä artikkelissa käymme läpi sienirisoton valmistuksen vaiheet sekä annamme vinkkejä sen valmistamiseen.
Risottoriisi on pyöreäjyväistä ja se imee itseensä nestettä hyvin, jolloin risotosta tulee kermainen ja pehmeä. Sienirisottoon käytetään erilaisia sieniä, kuten herkkusieniä, kantarelleja, tatteja ja suppilovahveroita. Sienet kannattaa ensin puhdistaa ja pilkkoa pieniksi paloiksi.
Sienirisottoa voi myös varioida monella tavalla. Voit esimerkiksi lisätä risottoon muita kasviksia, kuten sipulia, paprikaa tai tomaattia, tai lisätä siihen esimerkiksi pekonia tai paistettua kananrintaa. Myös erilaiset yrtit, kuten persilja tai rosmariini, antavat risotolle lisää makua ja raikkautta
Täyteläinen sienirisotto on täydellistä sielunruokaa vuodenajasta riippumatta. Parmesaani ja sitruuna antavat sienille hyvää lisämakua ja valmistus on helppoa, kunhan muistaa malttaa odotella riisin kypsymistä. Sienirisotto sopii tarjottavaksi arjesta juhlaan ja parhaimmillaan se on juuri tehtynä.
Vinkki: Sienirisottoon voit valita mieleisiäsi Champ herkkusieniä. Halutessasi voit lisätä myös tilkan valkoviiniä valmistuksen alkuvaiheissa, nopeasti kiehauttaen.
Tämä resepti on tehty yhteistyössä Peggyn pieni punainen keittiön kanssa