• Tai suodata kategorian mukaan

Sienikeitto on keittojen aatelia

Sienikeitto on yksi suosituimmista keitoista, eikä ihme. Se on täydellinen ruoka erityisesti syksyllä ja talvella, kun haluat lämmittää kehoa ja mieltä!

Nopeaa ja vaivatonta superfoodia

Sienikeitto on erittäin ravitseva ruoka. Sienet ovat hyvä lähde proteiinia, rautaa, kalsiumia, kaliumia ja B-vitamiineja. Ne sisältävät myös antioksidantteja, jotka auttavat torjumaan tulehdusta ja edistävät yleistä terveyttä. Kerma lisää keiton rasvapitoisuutta, mutta se voi myös tehdä siitä täyteläisemmän ja antaa sille miellyttävän maun.

Sienikeitto syntyy yksinkertaisista raaka-aineista

Sienikeitto valmistetaan tuoreista tai kuivatuista sienistä, kuten herkkusienistä, kantarelleista, suppilovahveroista tai rouskuista. Keittoon voidaan myös lisätä muita kasviksia, kuten sipulia, porkkanaa ja selleriä, sekä mausteita, kuten valkosipulia, timjamia ja rosmariinia.

Yksinkertainen sienikeiton resepti 

Sienikeitto voidaan valmistaa monella eri tavalla. Yksinkertainen resepti sisältää vain sieniä, sipulia, kermaa, mausteita ja lientä. Sienet ja sipulit paistetaan ensin öljyssä, ja sitten ne sekoitetaan liemeen ja mausteisiin. Keitto kuumennetaan ja siihen lisätään kerma ennen tarjoilua. Toinen resepti voi sisältää enemmän kasviksia, kuten porkkanaa ja selleriä, jotka pehmennetään ensin öljyssä ja lisätään sitten keittoon. 

Sienikeitto

Ruohosipulilla maustettu herkkusienikeitto sopii hyvin täyttäväksi arkiruoaksi tai illallisten alkukeitoksi. Koristele keitto paahdetuilla saaristolaisleipäsiivuilla.

Ainekset

4 annosta
400 g Champ valkoisia herkkusieniä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 l kasvis- tai kanalientä
saaristolaisleipää
1 dl kermaa
½ nippu Vihreäkeiju ruohosipulia
suolaa
pippuria

Valmistusohjeet

55 min
  1. Pilko sipuli ja herkkusienet, hienonna valkosipuli.
  2. Kuumenna oliiviöljy pannussa keskilämmöllä.
  3. Lisää sipuli, valkosipuli ja herkkusienet ja hauduta pehmeiksi.
  4. Lisää liemi ja hauduta noin 15 minuuttia.
  5. Odottaessasi leikkaa saaristolaisleivästä mahdollisimman ohuita siivuja ja paista ne pannulla rapeiksi. Saaristolaisleipä palaa herkästi, joten seuraa paistamista silmä tarkkana.
  6. Soseuta herkkusienikeitto blenderissä.
  7. Lisää kerma ja hienonnettu ruohosipuli sekä maun mukaan suolaa ja pippuria, kuumenna.
  8. Koristele juuri ennen tarjoilua saaristolaisleipälastuilla ja ruohosipulisilpulla.