• Tai suodata kategorian mukaan

Sienikastike sopii monille ruoille

Maukas sienikastike eri ruokalajien täydentäjänä

Sienikastike on paitsi maukas myös äärimmäisen monikäyttöinen herkku, joka nostaa ruoan makuelämyksen
uudelle tasolle. Herkullinen sienikastike on ihanteellinen
kumppani monille erilaisille ruoille, oli kyse sitten pastasta,
riisistä, perunoista tai grillatusta lihasta. Sen rikas maku ja
täyteläinen koostumus tekevät siitä loistavan vaihtoehdon
monipuoliseen ruoanlaittoon.

Herkkusienikastike

Ruskeat herkkusienet ovat oikein maittavia voissa paistettuina, joten ne kannattaa tarjoilla ruskean kastikkeen kera lihapullien sijasta. Lisukkeeksi toimii perinteisesti perunamuusi sekä puolukkahillo.

Ainekset

4 annosta
400 g Champ ruskeita herkkusieniä
2 tl suolaa
1 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
2 dl kermaa
3 maustepippuria murskattuna
2 laakerinlehteä
Perunamuusi:
400 g jauhoista perunaa
3 dl täysmaitoa
80 g voita
2 tl suolaa

Valmistusohjeet

50 min
  1. Lisää nokare voita paistinpannulle ja ruskista sienet.
  2. Anna sienten ruskistua rauhassa, jotta sienet saa hyvän värin.
  3. Mausta sienet suolalla ja siirrä kulhoon.
  4. Puhdista pannu ja lisää kuumalle pannulle voi.
  5. Kun voi on sulanut, lisää jauhot ja paahda ruskeaksi koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää vähitellen kuuma kasvisliemi, edelleen koko ajan sekoittaen.
  7. Lisää joukkoon sienet ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  8. Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä.
  9. Kiehauta maito ja voi kattilassa.
  10. Valuta vesi pois perunoista.
  11. Vatkaa perunat muusiksi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon maito-voiseos. Mausta lopuksi suolalla.
  12. Tarjoile ruskeat herkkusienet ruskeassa kastikkeessa, perunamuusin sekä puolukkahillon kera.

Helppo ja herkullinen sienikastike kruunaa ruoan kuin ruoan

Monipuolinen sienikastike sopii moneen makuun

Valmista herkullinen sienikastike helposti ja nopeasti! Meiltä löydät ideoita
niin arjen peruskastikkeisiin kuin juhlavampiinkin versioihin. Sienikastike on loistava tapa lisätä ateriaan täyteläisyyttä ja umamista makua. Sen valmistus on yksinkertaista, ja voit aina mukauttaa reseptiä omien mieltymystesi mukaan. Olitpa sitten kokenut keittiömestari tai vasta-alkaja, sienikastike onnistuu varmasti. Inspiroidu erilaisista resepteistä ja löydä oma suosikkisi!

Sienikastike on monipuolinen lisuke

Sienikastike on suosittu lisuke monenlaisille ruoille. Se sopii täydellisesti
pastan, riisin, perunoiden ja lihan tai kasvistenkin kanssa. Sen runsas maku tekee tavallisestakin ateriasta juhlavamman. Sienikastike onkin erinomainen tapa tuoda vaihtelua ruokapöytään ja nauttia sienien ainutlaatuisesta aromista.

Perusainesosat maukkaaseen sienikastikkeeseen

Hyvän sienikastikkeen perusta on laadukkaissa sienissä. Voit käyttää tuoreita, pakastettuja tai kuivattuja sieniä. Yleisimmin käytettyjä ovat erilaiset herkkusienet. Lisäksi tarvitset yleensä sipulia, kermaa, maitoa tai muuta lientä ja erilaisia mausteita, kuten pippuria, suolaa ja yrttejä.

Sienikastikkeen monet versiot

Sienikastikkeen suosion salaisuus on sen muunneltavuudessa. Voit varioida kastiketta esimerkiksi juustolla, valkoviinillä, sinapilla tai erilaisilla yrteillä, kuten timjamilla, persiljalla ja salvialla. Myös kasvisten, kuten paprikan tai herneiden, lisääminen on mahdollista. Kokeilemalla erilaisia raaka-aineita ja mausteita voit luoda juuri omaan makuusi sopivan sienikastikkeen.

Sienikastike eri ruokalajeissa

Sienikastike on avainasemassa monissa klassikkoruoissa. Se on olennainen
osa esimerkiksi pihvien, pasta- ja erilaisten pataruokien kanssa. Sen
täyteläinen maku sitoo ainekset yhteen ja luo harmonisen kokonaisuuden.
Sienikastike onkin monipuolinen elementti keittiössä ja avaa ovia uusille
makuelämyksille.

Vaaleat ja ruskeat herkkusienet sekä portobellot sienikastikkeessa

Sienikastikkeeseen sopivat mainiosti miedot vaaleat tai aromikkaammat
ruskeat herkkusienet. Ne pehmenevät kypsyessään ihanasti ja imevät itseensä kastikkeen muut maut. Portobellot, suuremmat ruskeat herkkusienet, antavat kastikkeeseen syvemmän, jopa hieman “lihaisan” pohjasävyn ja paksumman koostumuksen. Voit käyttää näitä sienilajeja yksinään tai yhdistellä niitä saadaksesi kastikkeeseen vivahteikkaan sienimakunautinnon. Esimerkiksi vaaleiden herkkusienien hienostuneisuus yhdistettynä portobellojen voimakkuuteen luo harmonisen ja maukkaan kastikkeen.