• Tai suodata kategorian mukaan

Täytetyt paprikat

Maistuva klassikko, täytetyt paprikat valmistuvat helpolla ja ne sopivat niin arjen kuin viikonlopun tarjottaviin. Paprikoista saa erityisen maukkaita, kun täytteeksi laitetaan täyteläistä herkkusienimuhennosta ja reilusti juustoraastetta. Voit käyttää muhennokseen mieleisiäsi Champ herkkusieniä, vaaleita tai ruskeita. 

1 h
4

Ainekset

4 annosta
200 g Champ herkkusieniä
2 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
20 g voita
2 dl ruokakermaa (esim. paprika, chili, juusto)
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 ruukkua tuoretta hienonnettua persiljaa
2 kpl paprikaa
60 g juustoraastetta

Valmistusohjeet

1 h
  1. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle, lisää voi, herkkusienet ja sipulit.
  2. Sekoittele seosta, kunnes sipuli pehmenee. Lisää joukkoon kerma, mausteet ja hienonnettu persilja. Anna hautua noin 5 minuuttia.
  3. Halkaise paprikat, poista siemenkota ja huuhtele veden alla. Lusikoi herkkusienitäyte paprikanpuolikkaisiin ja asettele uunivuokaan.
  4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Nosta vuoka uunista, lisää juustoraaste päälle ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä