• Tai suodata kategorian mukaan

Sienipiirakkaa ja simppeli salaatti balsamivinegretillä

Yksinkertainen sienipiirakka saa uusia ulottuvuuksia karamellisoidusta sipulista ja uunissa paahdetusta paprikasta. Simppelin piirakan kylkeen sopii mainiosti  salaatti, joka viimeistellään kirpeällä balsamivinegretillä.

90 min
4

Ainekset

4 annosta
200 g Champ herkkusieniä
1 paprika
2 sipulia
1 pkt valmista piirakkataikinaa
1 kananmuna
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
1 1/2 dl juustoraastetta
suolaa, pippuria
Salaatti:
1 pussi Vihreä Keiju jääsalaattia
100 g salaattisiemensekoitus
Balsamivinegretti:
1 valkosipulinkynsi
3 tl dijonsinaappia
3 tl hunajaa
5 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Valmistusohjeet

90 min
  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja paahda paprikan puolikkaita kunnes kuori on täysin mustunut (n. 20 min).
  2. Paista siivutetut herkkusienet pannussa. Nosta sienet sivuun ja karamellisoi sipulia pannulla matalalla lämmöllä 20-30 min.
  3. Tiputa uunin lämpötila 200 asteeseen. Laita kuumat paprikat kulhoon kelmun alle ja anna jäähtyä.
  4. Poista jäähtyneistä paprikoista kuori ja leikkaa siivuiksi.
  5. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Nostele päälle paprikasiivut, sipuli ja herkkusienet.
  7. Sekoita kananmuna, kerma sekä juustoraaste ja kaada päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 30 min.
  9. Paahda siemensekoitusta kuumalla kuivalla pannulla kunnes siemenet ottavat väriä.
  10. Hienonna valkosipuli ja sekoita sinappi, hunaja, balsamiviinietikka ja valkosipulisilppu. Lorota sekaan oliiviöljy koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  11. Asettele lautaselle jääsalaattia, ripottele päälle paahdettua siemensekoitusta ja kruunaa annos balsamivinegretillä. Nauti sienipiirakan kanssa.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä