• Tai suodata kategorian mukaan

Sienimuhennos

Samettisen pehmeä sienimuhennos on monipuolinen lisuke, joka maistuu monen ruoan kanssa. Kokeile vaikkapa uuniperunan tai kalan kaverina. Lämpimän leivän päällä, suolaisen letun täytteenä tai omeletissa. Herkkusieni on mainio valinta sienimuhennokseen miedon makunsa ansiosta ja niitä saa olla paljon. 

30 min
4

Ainekset

4 annosta
400 g Champ valkoisia herkkusieniä
1 makea sipuli
40 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
3,3 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
nippu persiljaa tai ruohosipulia

Valmistusohjeet

30 min
  1. Leikkaa sienet viipaleiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja sipulit. Sekoita, kunnes sipulit pehmenevät.
  4. Lisää sienet pannulle ja anna niiden saada kevyt paistopinta.
  5. Ripottele jauhot päälle ja sekoita. Kaada kerma joukkoon.
  6. Hauduta seosta noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
  7. Tarjoile hienonnetun persiljan tai ruohosipulin kanssa.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä