• Tai suodata kategorian mukaan

Sienikeitto kookoksella ja currylla

Ruskeat herkkusienet sopivat täydellisesti myös itämaisiin makuihin. Tämä mausteinen sienikeitto yhdistää kookoksen pehmeyden ja curryn lämmittävän mausteisuuden, herättäen makunystyrät eloon tulisen ja makean täydellisessä tasapainossa.

30 min
4

Ainekset

4 annosta
300 g Champ herkkusieniä
2 pak choita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
sentin pala inkivääriä
2 rkl keltaista currytahnaa
2 rkl rypsiöljyä
5 dl kasvislientä
1 lime
1 rkl ruokosokeria
1 rkl gluteenitonta soijakastiketta
5 dl kookosmaitoa
tuoretta korianteria koristeluun

Valmistusohjeet

30 min
  1. Viipaloi 100 g herkkusieniä ja paista öljyssä pannulla molemmin puolin niin, että niihin tulee rapea pinta.
  2. Paista samalla pannulla pilkottu pak choi ja ota sivuun.
  3. Kuullota kattilassa hienonnettu sipuli, valkosipulinkynsi ja raastettu inkivääri.
  4. Lisää loput viipaloidut herkkusienet sekä currytahna ja jatka kuullottamista.
  5. Kaada joukkoon kasvisliemi ja keitä vähän kasaan. Mausta limen mehulla, ruokosokerilla ja soijakastikkeella.
  6. Lisää lopuksi kattilaan kookosmaito ja lämmitä, mutta älä kiehauta.
  7. Kaada currykeitto annoskulhoihin, lisää rapeat sienet sekä paistettu pak choi-keiton päälle ja koristele revityllä korianterilla.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä