• Tai suodata kategorian mukaan

Sienibruschetta

Rapean rouskuva, täyteläisen makuinen sienibruschetta sopii erinomaisesti illanistujaisten tarjottaviin. Leipä paahdetaan nopeasti uunissa, jonka jälkeen rapea pinta täytetään paistetuilla lempeän mausteisilla herkkusienillä ja makeilla tomaateilla. Valitse herkkusienet oman maun mukaan.

25 min
10 palaa

Ainekset

10 palaa annosta
1 maalaisleipä
200 g Champ sieniä
250 g miniluumutomaatteja
½ ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
4 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
1 rkl balsamicoa

Valmistusohjeet

25 min
  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise leipä pituussuunnassa, ripottele päälle 2 rkl oliiviöljyä ja paahda leipää uunin keskitasolla noin 5-10 minuuttia.
  2. Viipaloi sienet. Hienonna basilika ja kuorittu valkosipuli. Lisää paistinpannulle 2 rkl öljyä, sienet ja tomaatit. Sekoittele, kunnes seos saa kevyen paistopinnan ja tomaatit pehmenee.
  3. Lisää joukkoon basilika ja mustapippuri ja sekoita. Lusikoi seos leivälle ja ripottele sormisuolaa päälle. Leikkaa lopuksi leipä sopivan kokoisiksi paloiksi ja viimeistele balsamicolla.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä