• Tai suodata kategorian mukaan

Portobello tartar

Portobello on ihanan umaminen ja lihaisa sieni, joka tekee tästä tartarista täydellisen kasvisvaihtoehdon alkuruoaksi tai viikonlopun illalliselle. Rapea sipuli ja parmesaanimajoneesi kruunaavat kokonaisuuden – helppo, näyttävä ja ihan törkeän hyvä.

Kello-ikoni 1 h
Annos-ikoni 4

Ainekset

4 annosta
1 rasia Champ Portobello (2kpl/120g)
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
1-2 tl soijakastiketta
1 rkl kapriksia hienonnettuna
1 tl kapristen lientä
1 rkl extra-neitsytoliiviöljyä
rucolaa tai muita yrttejä
mustapippuria
Parmesaanimajoneesi:
1/2 dl majoneesia
1 rkl parmesaaniraastetta
1 tl dijonsinappia
Rapea sipuli:
2 dl rypsiöljyä
1 salottisipuli

Valmistusohjeet

1 h
  1. Leikkaa portobellot ohuiksi viipaleiksi ja paahda ne öljyssä pannulla noin 5 minuuttia per puoli, kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta suolalla ja soijalla. Siirrä kulhoon ja anna marinoitua vähintään 15 minuuttia, mielellään yön yli jääkaapissa.
  2. Sekoita parmesaanimajoneesi: yhdistä majoneesi, parmesaani ja dijonsinappi tasaiseksi kastikkeeksi.
  3. Suikaloi salottisipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja paista sipulit kullanruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle jäähtymään ja rapeutumaan.
  4. Hienonna marinoidut portobellot pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon kaprikset, kapristen liemi ja oliiviöljy. Mausta mustapippurilla.
  5. Tarjoile portobello-tartar parmesaanimajoneesin ja rapean sipulin kanssa. Koristele rucolalla tai tuoreilla yrteillä.

Vinkki:
Tämä toimii upeasti alkuruokana tai kasvismenun osana – voit tarjota tartarin esimerkiksi paahdetun leivän päällä tai pienenä amuse-annoksena.

Reseptiyhteistyö Foodbytwins

Reseptin tuotteet

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä