• Tai suodata kategorian mukaan

Herkkusienipaistos

Herkullinen herkkusienipaistos on tehty yhteistyössä Venner ruokalaatikon kanssa. Se sopii hyvin kaikkiin ruokavalioihin.

40 min
4

Ainekset

4 annosta
1 kpl sipuli
3 kynttä valkosipulia
4 rkl oliiviöljyä
3/4 keräkaalia
200 g Champ herkkusieniä
1/4 pss kaurajauhista
1 kpl kasvisliemikuutio
1 prk kidneypapuja
1/4 ruukku Vihreäkeiju persiljaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 dl hirssiä
3 dl vettä

Valmistusohjeet

40 min
    1. Aloita valmistamalla hirssi: huuhtele suurimot tiiviissä siivilässä, lisää kattilaan 1 dl hirssiä, 3 dl vettä ja hieman suolaa. Keitä n. 25 minuutin ajan
    2. Leikkaa kaali neljään osaan ja leikkaa varovasti kanta irti. Leikkaa kaali ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä.
    3. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipuli. Pyyhi sienet puhtaaksi ja viipaloi ne.
    4. Paista sienet ja sipuli kullanruskeaksi oliiviöljyssä suurella paistinpannulla noin 10 minuutin ajan. Sekoita aina välillä. Lisää kaurajauhis pannulle paistumaan sienien kanssa.
    5. Lisää kaali ja murenna liemikuutio pannulle. Lisää 2 rkl vettä ja tarvittaessa hieman öljyä. Jatka paistamista keskilämmöllä. Jos paistos tarttuu pannun pintaan, laske lämpötilaa hieman ja lisää tilkka vettä.
    6. Kun kaali alkaa pehmetä ja alkaa muuttua kullanruskeaksi, maista sitä ja lisää tarvittaessa mausteita kuten suolaa ja pippuria oman makusi mukaan. Huuhtele sitten pavut ja lisää ne pannulle, sekoita ja kypsennä, kunnes ne ovat lämmenneet.
    7. Kun hirssi on valmista, sekoita se paistokseen.
    8. Tarjoile tuoreen persiljan kanssa!

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä