• Tai suodata kategorian mukaan

Herkkusienipasta umamisella sieniliemellä

Tämä täyteläinen herkkusienipasta resepti saa syvän umamisen makunsa paahdetusta sieniliemestä. Resepti on syntynyt yhteistyössä mestarikokki Lauri Kaivoluodon kanssa. Yksinkertaista, mutta täydellisen maukasta – arjen luksusta parhaimmillaan. Herkkusienistä valmistettu sieniliemi tuo syvää, umamista makua moneen ruokalajiin. Käytä sitä pastan kastikkeena, risoton pohjana tai keitoissa – täydellinen makulisä arjen ruoanlaittoon.

Kello-ikoni 1 h
Annos-ikoni 2

Ainekset

2 annosta
Sieniliemi:
200 g Champ ruskea herkkusieni
2 valkosipulin kynsi
5 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 dl soijakastike
Herkkusienipasta:
200 g Champ ruskea herkkusieni
3 valkosipulin kynsi
1 keltasipuli
1 pss pinaattia
1/2 pnt persiljaa
100 g Gran padano- tai parmesanjuustoa
Spagetti tai fettuccine pastaa
oliiviöljyä paistamiseen
2 rkl herkkusienilientä

Valmistusohjeet

1 h

Sieniliemi:

  1. Paahda kokonaisia sieniä ja valkosipulinkynsiä kattilassa pari minuuttia.
  2. Lisää vesi ja kiehauta.
  3. Keitä miedolla lämmöllä n. tunti.
  4. Siivilöi sienet ja valkosipulit pois liemestä ja keitä lientä kasaan kunnes sitä on jäljellä n puolet.
  5. Lisää suola ja soijakastike.
  6. Kaada valmis sieniliemi puhtaaseen astiaan (esim, lasipurkki, jossa tiivis kansi). Sieniliemi säilyy kylmässä noin kuukauden ja voit käyttää sitä esim. risotossa, kastikkeissa tai keitoissa.

Sienipasta:

  1. Pilko sienet, sipuli ja valkosipuli.
  2. Freesaa sipulia oliiviöljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää sienet ja valkosipuli
  3. Paista muutama minuutti, kunnes sienet saavat paistopintaa(väriä)
  4. Keitä pasta suolatussa vedessä.
  5. Lisää 0,5dl pastan keitinvettä pannulle sienten ja sipulin sekaan.
  6. Lisää raastettu sitruunan kuori, raastettu juusto, sekä pinaatti pannulle sienten sekaan ja madalla lämpöä.
  7. Sekoita kypsä valutettu pasta sienipaistoksen joukkoon, mausta suolalla, hienonnetulla persiljalla ja sitruunan mehulla.
  8. Asettele pasta lautaselle ja kaada n. 2 rkl kuumaa herkkusienilientä pastan päälle.

Reseptiyhteistyö Lauri Kaivoluoto x Champ

vimeo-video-thumbnail

Reseptin tuotteet

Jos tykkäsit klikkaa sydäntä