• Tai suodata kategorian mukaan

Herkkusieni-savulohipata

Herkkusieni-savulohipata on maistuva uuniruoka, joka valmistuu tutuista raaka-aineista. Herkkusienen ja savulohen lisäksi tarvitset mm. perunaa, sipulia, juustoraastetta ja kermaa. Herkkusieniä ei erikseen paisteta, vaan ne menee pataan ihan sellaisenaan viipaloituna. Padan sisällä olevat herkkusienet ovat suussasulavan pehmeitä ja pinnalla olevat taas ihanan juustoisat ja rapeat. Voit valita ruokaan Champ -herkkusieni suosikkisi, kaikki käyvät mainiosti.

2 tuntia
4

Ainekset

4 annosta
200 g Champ herkkusieniä
10 g voita
2 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl juoksevaa hunajaa
800 g kuorittua perunaa
400 g savulohta, ilman nahkaa
4 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan

Valmistusohjeet

2 tuntia
  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota ne pannulla voissa timjamin kanssa. Mausta seos lopuksi hunajalla.
  2. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja viipaloi perunat. Lado voideltuun pataan puolet perunoista, herkkusienistä ja juustoraasteesta.
  3. Lisää päälle paloiteltu savulohi, sipuliseos, loput perunat ja herkkusienet.
  4. Sekoita kerman sekaan suola ja pippuri. Kaada kerma pataan ja ripottele loput juustoraasteet päälle.
  5. Nosta uuniin keskitasolle 175 asteeseen ja kypsennä kannen alla noin tunti.
  6.  Ota kansi pois ja jatka kypsennystä noin 20 minuuttia, kunnes perunat saavat kauniin paistopinnan.
  7. Anna ruoan vetäytyä hetki. Koristele esim. tuoreella timjamilla ja tarjoile.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä