• Tai suodata kategorian mukaan

Grillatut portobellot

Portobello herkkusieni sopii täydellisesti grilliin, kauniin muotonsa ja suuren kokonsa ansiosta. Lisää makua sienelle antaa mausteisesta marinadi, joka sivellään sienten pintaan kauttaaltaan jo hyvissä ajoin ennen grillaamista. Täytä lopuksi sienet vielä ihanan kesäisellä tomaatti-sipulisalsalla, jossa on mukana myös reilusti basilikaa. Voit käyttää salsaan muitakin yrttejä, oman maun mukaan.

30 min
4

Ainekset

4 annosta
4 kpl Champ portobelloja
1/2 dl mietoa oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Täyte:
1-2 tomaattia
1 punasipuli
1/2 dl tuoretta hienonnettua basilikaa
1 rkl oliiviöljyä
1/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl parmesaanilastuja

Valmistusohjeet

30 min
  1. Kuori ja hienonna valkosipuli.  Sekoita öljy, balsamiviinietikka, valkosipuli ja mausteet keskenään.
  2. Poista sienistä jalat. Sivele kastike kauttaaltaan sienten pintaan. Anna sienten maustua, sen aikaa kun valmistat täytteen ja lämmität grillin.
  3. Kuutio tomaatti ja kuorittu sipuli. Hienonna basilika. Yhdistä raaka-aineet. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
  4. Grillaa sienet molemmin puolin miedolla lämmöllä.
  5. Nosta sienet tarjoiluastiaan ja täytä sienet tomaatti-sipuliseoksella.
  6. Ripottele lopuksi päälle parmesaani.
Jos tykkäsit klikkaa sydäntä