• Tai suodata kategorian mukaan

Sienileipä sopii niin aamuun kuin iltaan 

Sienileipä on herkullinen ja helppo valmistaa. Se sisältää runsaasti sieniä ja muita terveellisiä ainesosia. Sienileivän valmistus on nopeaa ja yksinkertaista, ja se sopii erinomaisesti aamiaiselle, lounaalle tai illalliselle. Tässä artikkelissa käymme läpi sienileivän reseptin, ravintoarvot ja joitain vinkkejä täydellisen sienileivän valmistamiseen.

Sienileipä on ravitsevaa ruokaa

Leipä sisältää hiilihydraatteja ja kuitua, ja sienet ovat erinomainen ravintokuitujen ja antioksidanttien lähde. Sienileipä sopii hyvin erilaisille ruokavalioille, kuten kasvisruokavaliolle tai vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle.

Helppo tehdä, ihana syödä

Sienileivän valmistamiseen tarvitaan vain muutamia aineksia: leipätaikinaa, sieniä, sipulia, valkosipulia, öljyä, suolaa ja pippuria. Sienet voi valita oman maun mukaan, kuten herkkusieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita. Sienet pilkotaan pieniksi paloiksi ja paistetaan öljyssä tai voissa, kunnes ne ovat pehmeitä. Sipuli ja valkosipuli pilkotaan myös pieniksi paloiksi ja lisätään sienten joukkoon. Taikina leivotaan halutun kokoisiksi paloiksi ja sienisekoitus levitetään leivän päälle. Leipä paistetaan uunissa, kunnes se on kypsä ja kullanruskea.

Sienileipä

Tämän helpon herkkusieni-peltileivän valmistelet kätevästi jo edeltävänä päivänä. Pinnalle tiputellut herkkusienet ja juusto tekevät siitä ruokaisan lisän vaikka grilliherkuille tai lisukkeeksi esimerkiksi juhlavalle salaattipöydälle.

Ainekset

8 annosta
1 l jauhoja
suolaa
1 ps kuivahiivaa
½ rkl sokeria
3 dl vettä
200 g Champ-herkkusieniä
5 oksaa Vihreäkeiju rosmariinia
100g kotimaista vuohenjuustoa
1 dl oliiviöljyä
sormisuolaa

Valmistusohjeet

40 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vesi ja vaivaa reilut 5 minuuttia kunnes taikina on löysää, mutta sileää ja venyvää.
  2. Nosta taikina joko leivinpaperilla päällystetylle uunipellille tai kahteen pienempään peltiin, painele litteäksi ja anna nousta kelmulla peitettynä jääkaapissa yön yli.
  3. Nosta leipä pöydälle reilut puolituntia ennen paistamista.
  4. Viipaloi herkkusienet, nypi rosmariinista lehdet, revi vuohenjuusto paloiksi ja nostele kaikki kohonneen leivän pinnalle.
  5. Kaada päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
  6. Paista 220 asteessa 20 minuuttia.