• Tai suodata kategorian mukaan

Sienileipä sopii niin aamuun kuin iltaan 

Helppo tehdä, ihana syödä

Sienileipä hurmaa nopeudellaan ja vaivattomuudellaan,
tehden siitä ihanteellisen herkun kaiken tasoisille kotikokeille. Sen mehevät maut kietoutuvat täydellisesti yhteen, tehdäkseen sienileivästä houkuttelevan valinnan niin aamiaispöytään kuin lounas- tai illallishetkiin. Monipuolinen sienileipä on erinomainen vaihtoehto myös erilaisille ruokavalioille, kuten kasvisruokavaliota noudattaville, tai vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta kiinnostuneille.

Täytetyt patongit

Täytetyt patongit ovat erinomainen huikopala esimerkiksi töihin, harrastuksiin, eväsretkelle tai vaikkapa illanistujaisiin. Herkullisten patonkien valmistus on helppoa ja nopeaa. Aasialaisella makumaailmalla täytetyt patongit saavat hetkessä veden kielelle ja ne ovatkin saaneet jo paljon hyvän ruoan ystäviä. Maukas portobello herkkusieni saa ihastuttavan mausteliemen mm. inkivääristä, valkosipulista ja teriyakikastikkeesta. Raikaan rouskuva kaalisalaatti täydentää sienten pehmeää makua.

Ainekset

10 annosta
250 g Champ portobelloa (tai muita herkkusieniä)
2 valkosipulin kynttä
1 tl raastettua inkivääriä
1/2 mieto punainen chili
2 rkl teriyakikastiketta
2 rkl oliiviöljyä
1 patonki
2 rkl valmista valkosipulikastiketta
Kaalisalaatti:
50 g punakaalia
1 pieni porkkana
1 kevätsipuli varsineen
1/2 ruukku korianteria tai lehtipersiljaa
1/2 limetin mehu
!74 tl mustapippuria myllystä
ripaus suolaa ja sokeria

Valmistusohjeet

60 min
  1. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi
  2. Kuori ja raasta valkosipuli sekä inkivääri
  3. Hienonna chili
  4. Yhdistä valkosipuli, inkivääri, chili, teriyakikastike ja öljy
  5. Lisää herkkusienet joukkoon. Sekoita ja anna seoksen maustua hetki.
  6. Valmista kaalisalaatti: Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.  Kuori ja raasta porkkana. Hienonna kevätsipuli ja yrtti. Purista limetin mehu ja sekoita mausteet joukkoon. Yhdistä kaikki raaka-aineet keskenään.
  7. Täytä halkaistu patonki herkkusienillä ja kaalisalaatilla
  8. Leikkaa patonki neljään osaan
  9. Lisää lopuksi valkosipulikastiketta ja halutessasi koristeeksi yrttiä

Sienileipä sopii niin aamuun kuin iltaan

Sienileipä hurmaa nopeudellaan ja vaivattomuudellaan, tehden siitä ihanteellisen herkun kaiken tasoisille kotikokeille. Sen mehevät maut kietoutuvat täydellisesti yhteen, tehdäkseen sienileivästä houkuttelevan valinnan niin aamiaispöytään kuin lounas- tai illallishetkiin. Monipuolinen sienileipä on erinomainen vaihtoehto myös erilaisille ruokavalioille, kuten kasvisruokavaliota noudattaville, tai vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta kiinnostuneille.

Herkkusienet tuovat vaihtelua leipiin

Kaipaatko uusia ideoita leivän päälle? Champ-herkkusienistä ja portobelloista valmistat helposti erilaisia maistuvia sienileipiä, jotka sopivat niin aamuun, lounaaksi kuin kevyeksi illalliseksikin. Sienileipien valmistus on yksinkertaista ja voit varioida täytteitä oman makusi mukaan. Olipa kyseessä nopea arkiaamiainen tai viikonlopun rento herkuttelu, erilaiset sienileivät ovat aina tervetullut vaihtoehto. Kokeile erilaisia leipätyyppejä, levitteitä ja muita aineksia luodaksesi juuri sinun suosikkisi!

Erilaiset sienileivät – loputtomasti makuyhdistelmiä

Sienileivät ovat leipiä, joiden päällä tai välissä käytetään herkullisia sieniä eri muodoissa. Ne ovat suosittu valinta ympäri maailmaa niiden helppouden, nopeuden ja monipuolisuuden ansiosta. Sienileivät voivat olla täytettyjä leipiä, voileipiä tai lämpimiä panineja. Ne ovat täydellinen tapa nauttia sienten mausta osana tasapainoista ateriaa.

Pohjana lempileipäsi ja päällä mehevät sienet

Erilaisiin sienileipiin voit käyttää mieluisaasi leipää – ruisleipää, vehnäleipää, sämpylöitä, patonkia tai vaikkapa gluteenitonta vaihtoehtoa. Päälle sopivat erinomaisesti Champ-herkkusienet ja portobellot, jotka tuovat leivälle mehevän tekstuurin ja täyteläisen maun. Voit käyttää sienet viipaleina, paistettuina, marinoituina tai vaikka sienitahnan muodossa.

Lisää makua levitteillä, juustoilla ja vihanneksilla

Sienileipien makua voit muokata erilaisilla levitteillä, kuten tuorejuustolla, hummuksella, pestolla tai yrttivoilla. Erilaiset juustot, kuten gouda, emmental tai brie, sulavat ihanasti lämpimissä sienileivissä. Tuoreet yrtit, kuten rucola, basilika ja timjami, tuovat leiville raikkautta ja aromia. Voit myös lisätä leiville muita kasviksia, kuten avokadoa, tomaattia tai salaattia, tai proteiineja, kuten paistettua kananmunaa tai savukalaa.

Erilaiset sienileivät – helppoa ja maukasta jokaiseen hetkeen

Erilaiset sienileivät ovat oiva tapa hyödyntää Champ-herkkusienten ja portobellojen monipuolista makua osana helppoa ja ravitsevaa ateriaa. Olipa mielessäsi nopea aamupala, täyttävä lounas tai maukas välipala, erilaiset sienileivät ovat aina varma valinta.

Vaaleat ja ruskeat herkkusienet sekä portobellot sienileivissä

Sekä miedon makuiset vaaleat että hieman aromikkaammat ruskeat Champ-herkkusienet sopivat erinomaisesti erilaisiin sienileipiin. Ne tuovat leiville pehmeän tekstuurin ja miellyttävän perusmaun. Portobellot, suurempina ja ”lihaisampina” sieninä, sopivat erityisen hyvin täyttäviin leipiin tai grillattuna leivän päälle tuomaan tukevaa rakennetta ja syvää makua. Kokeile rohkeasti erilaisia yhdistelmiä ja nauti!