champ-x-wallu-hero

MESTARIAINESTA LUONNOSTAAN

Minun sieni – suomalainen champ

”Sieni ei ole vain pelkkä ravinto tai joku pizzanpäällyste, se on myös elämäntapa ja sillä on keskeinen merkitys meidän ekosysteemissämme hajottajana. Mitä se ei ole, sitä ei tarvita.” – Wallu Valpio

”Sienet on herroille ja marjat on linnuille.” – Vanha suomalainen sananlasku.

Wallun herkkusienet

Wallun Roasted Garlic herkkusienet

Paahdetulla valkosipulilla maustetut herkkusienet teet helposti joko uunissa tai grillillä. Aikaa ne tosin hieman vaativat, mutta tämä odotus kyllä palkitaan! Odotellessa voit kattaa pöydän tai avata yhden kylmän juoman.

500 g Champ jumbo tai grilli herkkusieniä
0,5 dl Poppamiehen Roasted Garlic BBQ Sauce-kastiketta
0,5 dl rypsiöljyä

Putsaa sienet. Yhdistä Poppamiehen Roasted Garlic BBQ Sauce-kastike ja rypsiöljy kulhossa. Lisää sienet ja sekoita niin, että sienet saavat kastiketta joka puolelle. Levitä sienet uunipellille ja paista ensin 20 minuuttia 200 asteessa, käännä sitten uuni 175 asteeseen ja jatka vielä 40 minuuttia.

Jos teet sienet grillillä, esilämmitä grilli epäsuoralle lämmölle 180 asteeseen. Mikäli sienet ovat isohkoja voit asettaa ne suoraan grillille, mikäli pieniä (niin että voivat tippua kypsyessään ja kutistuessaan grillin ritilöiden välistä) aseta ne grillin kestävään vuokaan. Grillaa tunti välillä käännellen.

Kokoa annos lautaselle, avaa 3 siideriä ja nauti!

herkkusienet

Wallun limemarinoidut herkkusienet

Limemarinoidut herkkusienet toimivat maukkaana tapaksena paahdetun maalaisleivän ja aiolin kanssa. Herkkusienet ovat maukkaimmillaan, jos annat niiden (ja itsesi) marinoitua yön yli.

200 g Champ herkkusientä
2 rkl oliiviöljyä
1 lime
1 valkosipulinkynsi
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
2 tl chilirouhetta
suolaa
mustapippuria
1 tl sokeria
Aioli:
1 dl
majoneesia
½ sitruuna
1 valkosipulinkynsi

Tarjoiluun viipaloitua maalaisleipää & oliiviöljyä

Paista herkkusienet nopeasti oliiviöljyssä pannulla. Sekoita kulhossa limen kuori ja mehu, hienonnettu valkosipuli, hienonnettu lehtipersilja, chilirouhe, suola, mustapippuri ja sokeri. Kaada kuumat herkkusienet kulhoon marinoitumaan. Marinoi vähintään puoli tuntia, mielellään yön yli. Valmista aioli sekoittamalla sitruunan kuorta ja mehua sekä hienonnettua valkosipulia majoneesiin. Paahda viipaloidut maalaisleivät pannulla öljyssä ja tarjoile aiolin ja sienten kanssa.

Kokoa annos lautaselle, avaa 3 siideriä ja nauti!

Wallun sriracha herkkusienet

Wallun herkulliset Sriracha-sienet

Sriracha-sienet teet helposti uunissa ja odotellessa voit vaikka nauttia muutaman viileän janojuoman.

500 g Champ jumbo tai grilli herkkusieniä
0,2 dl Sriracha-kastiketta
0,5 dl rypsiöljyä

Putsaa sienet. Yhdistä Sriracha-kastike ja rypsiöljy kulhossa. Lisää sienet ja sekoita niin, että sienet saavat kastiketta joka puolelle. Levitä sienet uunipellille ja paista ensin 20 minuuttia 200 asteessa, laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja jatka vielä 40 minuuttia.

Kokoa annos lautaselle, avaa 3 siideriä ja nauti!

Wallun suosittelemat Champ-sienireseptit