champ-x-petra-hero

MESTARIAINESTA LUONNOSTAAN

MAAILMANMESTARIN VALINTA – SUOMALAINEN CHAMP

“Itselleni sienet ovat ehdoton juhlapöydän tarjottava, on sitten kyseessä keskikesän juhla tai joulu. Sienet ovat helppo ja yksinkertainen tapa tuoda viimeinen silaus ateriaan. Mestarilla pitää olla mestarilliset eväät lautasella!”
-Petra Olli

Petran herkullinen sienisalaatti

Maailmanmestarin ruokaisa ja herkullinen sienisalaatti sopii mainiosti myös pääruoaksi.

3 kpl keitettyjä kananmunia
1 ruukku Vihreä Keiju tilliä
1 ruukku Vihreä Keiju tammenlehteä
50 g herneenversoja
½ kurkku
50 g kirsikkatomaatteja
2 dl viinirypäleitä
rypsiöljyä
200 g Champ herkkusieniä
300 g lämminsavustettua lohta
1/2 dl pinjasiemeniä

Paista viipaloituja herkkusieniä muutama minuutti öljytyllä pannulla. Keitä munat kypsiksi ja lohko ne. Revi salaatti, tilli ja herneenversot salaattivadille. Lohko kurkun paloja joukkoon. Lisää kirsikkatomaatit, sienet, siemenet ja viinirypäleet. Paloittele lohi joukkoon. Koristele munanlohkoilla ja nauti terveellisestä herkkuhetkestä!

Petran #champblend bolognese

Petran #champblend bolognese on herkku, joka maistuu varmasti kaikille. Korvaa osa lihasta Champin herkkusienillä ja saat bologneseen vielä tavallistakin paremman maun.

200 g Champ herkkusieniä
50 g pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
½ chili
1 porkkana
1 varsisellerin varsi
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl tomaattipyreetä
5 dl lihalientä
1 dl valkoviiniä
400 g tomaattimurskaa
250 g kirsikkatomaatteja
1 sitruuna
1 rkl hienonnettua basilikaa
1 rkl hienonnettua oreganoa
1 rkl hienonnettua timjamia
suolaa, mustapippuria
½ rkl sokeria

Tarjoiluun: Kypsää spagettia & laktoositonta parmesanjuustoa.

Pilko herkkusienet, pekoni, sipuli, valkosipuli, chili, porkkana ja varsiselleri pieneksi. Ruskista pekoni pannulla niin, että siitä irtoaa rasva. Lisää herkkusienet sekä jauheliha pannuun ja ruskista. Lisää loput pilkotut kasvikset sekä tomaattipyree joukkoon ja kuullota hetki. Lisää lihaliemi, valkoviini, tomaattimurska sekä pilkotut kirsikkatomaatit ja keitä kasaan. Lisää lopuksi raastettu sitruunankuori, hienonnetut yrtit ja mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Tarjoile bolognese spagetin ja raastetun parmesanjuuston kanssa.

#champblend = puolet vähemmän lihaa, saman verran lisää herkkusieniä ja tuplasti enemmän makua. Tässä Champin keinot vähentää lihan osuutta arkiruokailussa.

 

Petra Olli

Petran herkullinen ja nopea kinkku-herkkusienipasta

250 g spagettia tai tagliatellepastaa

Herkkusienivoi:
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
200 g Champ herkkusieniä
1 tl suolaa
2 rkl tuoretta salviaa
100 g voita

Lisäksi:
100 g ilmakuivattua kinkkua
100 g kirsikkatomaatteja
50 g kapriksia
50 g raastettua kovaa juustoa
ripaus mustapippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta siivilässä.
Hienonna valkosipuli ja sipuli ja siivuta herkkusienet. Kuullota sipulit ja herkkusienet nokareessa voita ja mausta suolalla. Lisää joukkoon hienonnettu salvia ja voi. Hauduta hetki, jolloin voin maku tiivistyy.
Laita pasta takaisin kattilaan ja lisää joukkoon herkkusienivoi. Lisää ilmakuivattu kinkku pieninä paloina, kirsikkatomaatit ja kaprikset. Lisää annosten pinnalle raastettua kovaa juustoa, mustapippuria myllystä ja nauti!

 

Petran suosittelemat Champ-sienireseptit