Herkkusieni-parsasalaatti uppomunilla

Kevään väreissä ilakoiva herkkusieni-parsasalaatti saa maukkaan kastikkeen uppomunista. Uppomunien tekemistä ei kannata arastella, valmistus on nimittäin yllättävän helppoa ja nopeaa. Tarjoa herkkusieni-parsasalaatin kanssa esim. rapeaksi paahdettua leipää.

Herkkusieni-parsasalaatti uppomunilla
4
30 min
200 g
Champ herkkusieniä
1 nippu
parsaa
2 rkl
oliiviöljyä
1/2
sitruunan mehua
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria myllystä
1/2 dl
parmesaania raastettuna
100 g
retiisiä
1
kevätsipuulin vartta
1 pss
Vihreäkeijun jääsalaattia
4 kpl
uppomunia
ripaus suolaa ja pippuria
UPPOMUNA:
4 kpl
huoneenlämpöistä kananmunaa
1 1/2 l
vettä
3/4 dl
väkiviinietikkaa

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele parsat. Napsauta parsan puumainen kanta pois ja leikkaa varsi puoliksi.
2. Lado parsat ja herkkusienet uunivuokaan. Ripottele päälle öljy, sitruunan mehu ja mausteet.
3. Kypsennä uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Paloittele sillä aikaa retiisit ja hienonna kevätsipuli.
4. Nosta vuoka uunista ja ripottele päälle juustoraaste. Revi salaatti käsin kulhon pohjalle.
5. Lisää joukkoon herkkusienet, parsat, retiisit ja kevätsipuli.
6. Riko kananmunat yksitellen pieneen kulhoon, niin ettei keltuainen rikkoudu.
7. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää etikka veteen ja sekoita kauhalla nesteen pintaan pyörre.
8. Kaada kananmuna varovasti pyörteeseen ja kypsennä kananmunaa noin 4 minuuttia.
9. Nosta kananmuna reikäkauhalla lautaselle ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
10. Asettele uppomunat salaatin päälle, halkaise halutessasi ja tarjoile.

Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit