Pienet herkkusienipiirakat

Suolaiset herkkusienipiirakat sopivat erityisen hyvin talven eväsretkelle, pienen kokonsa ja makunsa ansiosta. Siitä pitää huolen tuoreet ja auringon kuivattamat tomaatit. Raikas ruohosipuli ja punasipuli, fetajuusto ja tietenkin hurmaavat herkkusienet. Voit nauttia herkkusienipiirakat lämpöisenä tai viileänä, molempi parempi.

Pienet herkkusienipiirakat
12
30 min
400 g
lehtitaikinalevy
100 g
Champ herkkusieniä
12 kpl
miniluumutomaattia
2 rkl
aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni
sipuli
1 rkl
hienonnettua ruohosipulia
50 g
fetaa
2 dl
ruokakermaa
1
kananmuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
nippu rucolaa

Voitele muffinipelti ja kuumenna uuni 200 asteeseen.
Pilko herkkusienet, halkaise tomaatit ja kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna ruohosipuli.
Yhdistä raaka-aineet keskenään. Sekoita kerma, kananmuna ja mausteet.
Kauli lehtitaikinaa suorakaiteen muotoon ja hieman ohuemmaksi. Leikkaa taikina 12 yhtäsuureen neliöön.
Asettele neliöt muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Täytä herkkusieniseoksella ja murennetulla fetalla.
Lusikoi kerma-kananmunaseos päälle ja ripottele lopuksi juustoraaste.
Nosta uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi, kunnes täyte on hyytynyt.
Anna piirakoiden jäähtyä ja tarjoile rucolan kanssa.

Tämä resepti on tehty yhteistyössä Peggyn pieni punainen keittiön kanssa

Kokeile myös näitä