Herkkusienistroganoff

Lämmittävää ja täyteläistä – herkkusienistroganoff on täydellistä talvipäivän ruokaa! Vegaaninen stroganoff tarjoillaan kvinoan ja persiljasilpun kanssa. Helpossa ja nopeassa, mutta tavattoman herkullisessa ateriassa maistuvat kotimaiset Champsienet

Herkkusienistroganoff
4
30 min
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
oliiviöljy
1 kpl
palsternakka
1 rasia
Champ ruskeita herkkusieniä
400 g
kikherneitä
2 dl
kvinoaa
2 kpl
kasvisliemikuutio
1/2 ruukku
persiljaa
1 dl
vettä
2 dl
kookoskermaa
suolaa ja pippuria

1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuori ja kuutioi myös palsternakka. Pyyhi sienet puhtaaksi paperipyyhkeellä ja viipaloi ne.
2. Kuullota sipuli ja valkosipulia pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää palsternakka sekä sienet pannulle ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
3. Lisää pannulle vesi sekä murusta mukaan kasvisliemikuutio. Anna porista muutaman minuutin ajan.
4. Lisää huuhdellut kikherneet ja kookoskerma ja anna tekeytyä miedolla lämmöllä jälleen muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
5. Valmista kvinoa lisäämällä se 4 dl vettä. Murenna joukkoon myös kasvisliemikuutio. Anna kiehua 10 minuutin ajan miedolla lämmöllä. Nosta sitten kattila pois levyltä ja anna tekeytyä rauhassa.
6. Tarjoile herkkusienistroganoff kvinoan ja persiljan kera!

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

 

Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit