Portobello “rosolli”

“Herkullinen portobello rosolli on luomus, joka sopii jäädä kotitalouksien repertuaariin ikiajoiksi, niin herkullinen se on ja mukavaa vaihtelua sillirosolliin” – Sami Tallberg

Portobello “rosolli”
4
40 min
500 g
Champ portobelloa, kannat napsaistu pois
8 kynttä
valkosipulia,kuorittuna ja viipaleina
1 rkl
Vihreäkeiju timjamin lehtiä
1
laakerinlehti
1,5 dl
oliiviöljyä
4 rkl
valkoviinietikkaa
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
Punajuuret:
12
kypsää punajuurta lohkottuna
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
reiluhko loraus oliiviöjyä
Herneet:
400 g
pakasteherneitä
merisuolaa
Riisi:
2 dl
riisiä
8 dl
kasvislientä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
muutama timjamin oksa
1
laakerinlehti
2 kynttä
valkosipulia
Smetana + chili
1-2 prk
smetanaa (tai kaura fraiche, jos haluat vegaanisen)
1 tl
chili flakes
1 ruukku
kirveliä, hienonnettuna

Leikkaa portobello sienet kahdeksaan osaan ja kypsennä öljyn ja mausteiden kera pannulla paistaen, niin että sienet ruskistuvat, mutta valkosipuli ei. Lisää joukkoon etikka ja anna kiehahtaa nopeasti. Keitä herneitä muutaman minuutin ajan suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä juoksevan kylmän veden alla. Valuta kuivaksi ja hienonna karkeasti veitsellä. Pese ja valuta riisi. Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Laita ainekset kauniisti, mutta rennosti riviin vadille. Ripottele kirveliä riisin ja punajuurten joukkoon. Lusikoi smetana päälle ja mausta koko komeus vielä merisuolalla ja chilillä – yksinkertaista ja herkullista.

Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit