Peltiruoka -Venner

Peltiruoka -Venner
4
60 min
600 g
perunaa
100 g
Champ herkkusieniä
1/4
kukkakaalia
1 dl
oliiviöljyä
1 kpl
sipulia
3 kpl
porkkanaa
1 prk
vaaleita papuja
2 dl
ohrahelmiä
1 1/2 kpl
kasvisliemikuutio
75 g
tomaattipyreetä
1 tl
suolaa ja mustapippuria
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Kuori ja paloittele sipulit, perunat, sienet ja porkkanat kuutioiksi. Leikkaa kukkakaali pieniksi palasiksi. Vinkki: voit myös halutessasi pestä porkkanat ja syödä ne kuorineen.
  3. Valmista ohra pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää mukaan 1 ½ kasvisliemikuutiota.
  4. Lisukkeen valmistuessa laita perunat uuniin: ripottele päälle haluamiasi mausteita sekä reilusti öljyä. Paahda noin 10 minuutin ajan.
  5. Perunoiden paahtuessa huuhtele pavut ja valmistele kastike kulhossa: sekoita 3 ruokalusikallista oliiviöljyä, hyppysellinen suolaa, mustapippuria, tomaattipyre, sekä muita mausteita makusi mukaan.
  6. Sekoita pavut, sienet, porkkanat sekä kukkakaalit kastikkeen kanssa ja lisää ne uunipellille perunoiden kanssa. Lorauta vielä noin 2 ruokalusikallista oliiviöljyä päälle.
  7. Paista noin 10-15 minuutin ajan, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kasvikset sopivan rapsakoita.
  8. Ota pelti pois uunista ja tarjoile peruna-kasvissekoitus papujen, lisukkeen ja öljyn kanssa.

Lapset mukaan!

Lapset voivat auttaa huuhtelemalla pavut. Iästä riippuen he voivat auttaa myös kasvisten pilkkomisessa ja kuorimisessa. Kaikki voivat osallistua pöydän kattamiseen.

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit