Sieni-kaurapyörykät

Nämä herkulliset, vegaaniset sieni-kaurapyörykät ovat ihania ja syntyvät ihan käden käänteessä! Tarjoile raikkaan salaatin seurana, dippaile menemään tai perinteisemmin vaikka perunamuussin kaverina. Nam!

Sieni-kaurapyörykät
15
1 h
200 g
Champ herkkusieniä
3 kynttä
valkosipulia
2 rkl
öljyä
suolaa
1/2 tl
kurkumaa
1/2 tl
juustokuminaa
1/2 ruukku
Vihreäkeiju persiljaa
1 dl
vettä
Salaatti:
1 kpl
kurkkua
2 kpl
tomaattia
1/2 ruukku
Vihreäkeiju korianteria
seesamöljyä
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Putsaa sienet, ja hienonna ne pieniksi kuutioiksi. Hienonna myös valkosipulin kynnet, ja lisää ensin herkkusienihakkelus pannulle öljyn kanssa. Paista sekoitellen kunnes sienet ovat tummuneet ja pehmenneet. Lisää sitten valkosipuli, tarvittaessa öljyä ja jatka paistamista kunnes valkosipulit ovat läpikuultavia.
  2. Lisää mukaan mausteet, ja sekoittele vielä hetki.
  3. Ota pannu pois liedeltä, ja lisää mukaan kaurajauho, sekoita, ja lisää lopuksi mukaan vesi. Sekoita jälleen hyvin, ja anna tekeytyä hetki.
  4. Öljyä uunivuoka. Tee taikinasta pyöryköitä märin käsin (taikina tarttuu muuten käsiin). Paista ensin 20 minuuttia, ja käännä pyörykät varovasti, ja jatka paistamista n. 20 minuuttia lisää.
  5. Kun pyörykät paistuvat, valmista salaatti: tee kurkusta ohuita siivuja juustohöylällä, viipaloi tomaatit ohuiksi ja hienonna korianteri. Sekoita kaikki yhteen ja mausta suolalla, seesamöljyllä sekä –siemenillä.
  6. Lapset mukaan! Anna lasten auttaa sienten putsaamisessa ja iästä riippuen hienontamisesta. Lapset voivat sekoittaa taikinan ja tykkäävät varmasti pyöritellä pyöryköitä!

Yhteistyössä Venner – koska ravitseva ruoka kuuluu kaikille. Syö hyvin ja auta apua tarvitsevia ravitsevan ruoan avulla.

Parhaat reseptit suomalaisesta herkkusienestä

Kaikki reseptit